Τη βούληση της Κυβέρνησης να διατηρήσει τα Πανεπιστήμια ασφαλή και να βάλει τέλος στη μετατροπή τους σε χώρους παραβατικότητας, υπογράμμισε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του στην ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους κ. Κ. Παπαχλιμίντζο και κυρία Χρ. Βίδου.

Με αφορμή την αστυνομική επιχείρηση στη Φοιτητική Εστία Ζωγράφου και την κριτική που άσκησαν κόμματα της αντιπολίτευσης, ο κ. Λαζαρίδης σημείωσε:
«Μπορεί βουλευτές κομμάτων της αντιπολίτευσης να θέλουν τα πανεπιστήμια άντρα ανομίας και καταφυγίου τρομοκρατών και όχι διακίνησης των ελεύθερων ιδεών. Η Κυβέρνηση δεν είναι αυτής της λογικής και φυσικά δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Δεν μπορώ να φανταστώ εν έτει 2022 κόμματα να υποστηρίζουν ότι ποινικοί, δολοφόνοι και τρομοκράτες έχουν τη δυνατότητα να αλωνίζουν μέσα στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και στις φοιτητικές εστίες, οι οποίες -θυμίζω- είναι προορισμένες για τα παιδιά του ελληνικού λαού και δη των ανθρώπων που δεν έχουν τη δυνατότητα να νοικιάσουν σπίτια για τα παιδιά τους».

Η Κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Λαζαρίδης, «κάνει αυτό που πρέπει να κάνει και για το οποίο ψηφίστηκε από τον ελληνικό λαό το 2019. Μην ξεχνάμε ότι η ασφάλεια των Πανεπιστημίων ήταν μέσα στις προεκλογικές μας εξαγγελίες, όπως και η κατάργηση του ασύλου. Πριν από 3,5 χρόνια κανείς δεν θα τολμούσε να βρίσκεται εκεί που βρέθηκαν χθες οι ομάδες καταστολής για να αντιμετωπίσουν τους κακοποιούς που εμπλέκονται με ζητήματα διακίνησης ναρκωτικών. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ή άλλα κόμματα δεν συμφωνούν με αυτή την τακτική, να μας το πουν ευθέως. Εμείς είμαστε με τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, με τους ανθρώπους του μόχθου, που προσπαθούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους με πάρα πολλές δυσκολίες και όχι με αυτούς που μπαίνουν αυθαίρετα στα πανεπιστήμια και προχωρούν σε τέτοια αίσχη. Οι εποχές που τα πανεπιστήμια ήταν άντρα ανομίας, πέρασαν ανεπιστρεπτί».

Προηγούμενο άρθροΈγκριση της χρηματοδότησης του έργου: Προμήθεια εξοπλισμού για την αντιμετώπιση των αναγκών της Δομής Φιλοξενίας και της ευρύτερης περιοχής Περιγιαλίου
Επόμενο άρθροΝέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: Κακός γείτονας η Ελλάδα – Με θράσος κατηγορεί την Τουρκία