Το αισιόδοξο μήνυμα ότι τα σημαντικά βήματα προόδου της ελληνικής οικονομίας θα συνεχιστούν και το νέο έτος, εξέπεμψε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με τίτλο «Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024».

Πρόκειται, όπως είπε αναφερόμενος στον Προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς, «για έναν αρμονικό συνδυασμό των αναπτυξιακών πρωτοβουλιών που λαμβάνουμε και της κοινωνικής πολιτικής που ασκούμε, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Με ένα Κράτος πλέον που βάζει κανόνες στην οικονομική δραστηριότητα χωρίς να της στερεί τη δυναμική και την παραγωγικότητά της».

Η ελληνική οικονομία, σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης, «ανθίσταται και προχωρά μπροστά, ως η τρίτη ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στην Ευρώπη, με αυξανόμενη απασχόληση, με μείωση των ανισοτήτων και με βελτιωμένο το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, μέσω υψηλότερων πραγματικών μισθών. Μόλις χθες η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι το μέσο ωρομίσθιο αυξήθηκε στη χώρα μας κατά 20% σωρευτικά από το 2019, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το 2010».

Αναγνώρισε ότι «έχουμε δρόμο ακόμη να διανύσουμε μέχρι τη σύγκλιση με την Ε.Ε.», ωστόσο – ξεκαθάρισε – πως «το νερό έχει μπει στο αυλάκι. Και έχει μπει, καθώς η άνθιση της ελληνικής οικονομίας προέρχεται από την ανάπτυξη και όχι πλέον από τον δανεισμό».

Ο κ. Λαζαρίδης επισήμανε ότι «η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη επιμένει να ασκεί μια πολιτική με μόνιμα μέτρα που αυξάνουν σταθερά τα εισοδήματα, με κατάργηση ή μείωση των φορολογικών συντελεστών, με δικαιοσύνη και δημοσιονομική σοβαρότητα. Μέλημά μας, η στήριξη όλων και ιδίως των πιο αδύναμων, όπως έχουμε αποδείξει όλα αυτά τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια. Αυτή είναι η φιλοσοφία και του Προϋπολογισμού του νέου έτους, ο οποίος προβλέπει παρεμβάσεις, φοροελαφρύνσεις και μόνιμες εισοδηματικές ενισχύσεις, ύψους σχεδόν 2 δις ευρώ. Ανάμεσά τους και αύξηση των δαπανών για την Υγεία κατά 481.000.000 ευρώ και για την Παιδεία, κατά 255.000.000 ευρώ, καθώς και αύξηση κατά 20% της χρηματοδότησης των νοσοκομείων».

Παράλληλα, ανέφερε ότι «με σύμμαχο την επενδυτική βαθμίδα που ανέκτησε η ελληνική οικονομία από μια σειρά κορυφαίων οίκων αξιολόγησης και παρά το γεγονός ότι το διεθνές περιβάλλον εξακολουθεί δυσμενές και αβέβαιο, το 2024 θα ακολουθήσουμε τον ίδιο πετυχημένο δρόμο. Με ισορροπία ανάμεσα στην δημοσιονομική σταθερότητα, τις αναπτυξιακές πολιτικές και την έμπρακτη κοινωνική ευαισθησία. Έτσι, θα καταφέρουμε υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, χαμηλότερο πληθωρισμό, ακόμα μεγαλύτερη μείωση του δημοσίου χρέους, η οποία πρέπει να πούμε ότι είναι εντυπωσιακή και φυσικά πιο υψηλά ποσοστά απασχόλησης, μειώνοντας ακόμη περισσότερο την ανεργία».

Κάλεσε δε τους Βουλευτές της Αντιπολίτευσης να μην συνεχίσουν την «υποκριτική επιμονή του μηδενισμού των πάντων» και να συνταχθούν «με το συμφέρον της πατρίδας. Με το συμφέρον του κτηνοτρόφου του Κώστα από το Δύσβατο Καβάλας, του αγρότη του Νίκου από το Οφρύνιο, του ελεύθερου επαγγελματία του Γιώργου από το Ορφάνι και του Τάσου από την Χρυσούπολη, του εργάτη του Σωτήρη από τη Θάσο, υπερψηφίζοντας τον Προϋπολογισμό του 2024».

Προηγούμενο άρθροΗ ορκομωσία του νέου δημοτικού συμβούλιου στο Δήμο Θάσου- Φωτογραφίες
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης: Αύξηση 20% στην αποζημίωση των εφημεριών στο ΕΣΥ – Νόμος του κράτους από το 2024 τα μη κρατικά Πανεπιστήμια