Την υλοποίηση των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και τους μελλοντικούς στόχους που θέτει, αναδεικνύει, μέσα από μια σειρά θεματικών video, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης.

Ειδικότερα, ο κ. Λαζαρίδης, ενόψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, εκτός από τις καθημερινές του περιοδείες στις Π.Ε. Καβάλας και Θάσου και τις επαφές του με τους πολίτες, επέλεξε να οπτικοποιήσει τις κυβερνητικές δεσμεύσεις σε μια σειρά τομέων πολιτικής.

Με τον τρόπο αυτό επιχειρεί να αναδείξει και να επικοινωνήσει το έργο της Κυβέρνησης τους τελευταίους 12 μήνες, αλλά και συνολικά από το 2019 μέχρι και σήμερα.

Η πρώτη παρέμβασή του αφορά τον κρίσιμο τομέα της υγείας, στον οποίο έχει επενδύσει πολλά η Κυβέρνηση για τη δεύτερη θητεία της.

Στη δήλωσή του ο κ. Λαζαρίδης σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας όχι μόνο άντεξε την περίοδο της πανδημίας, αλλά ενισχύεται.

Μόνο τον τελευταίο χρόνο αυξήσαμε τις δαπάνες για την υγεία στα 12,8 δις ευρώ, δηλαδή το 5,8% του Α.Ε.Π.

Ειδικά για τα νοσοκομεία υπάρχει επιπλέον χρηματοδότηση 481.000.000 ευρώ, ενώ μόνο από το Ταμείο Ανάκαμψης, πάνω από 2 δις ευρώ κατευθύνονται στο χώρο της υγείας.

Εγκρίθηκαν και προχωράνε 6.500 προσλήψεις.

Ενισχύσαμε με νέα ασθενοφόρα το ΕΚΑΒ, δημιουργήσαμε ενιαία λίστα χειρουργείων, ξεκινήσαμε τα απογευματινά χειρουργεία.

Επεκτείναμε το θεσμό του προσωπικού ιατρού.

Η αναβάθμιση της υγείας αποτελεί για τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την μεγαλύτερη πρόκληση της δεύτερης κυβερνητικής μας θητείας.

Και θα την πετύχουμε!»

Προηγούμενο άρθροΠονοκέφαλος η υψηλή αποχή στις ευρωεκλογές – Τα στατιστικά και οι εκτιμήσεις
Επόμενο άρθροΟ Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χριστόδουλος Τοψιδης στο Περιγιάλι