Ο βουλευτής της ΝΔ, κος Μακάριος Λαζαρίδης, μίλησε στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά» 90.1 fm, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Μεταξύ άλλων τόνισε:

Αναφορικά με το θέμα για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Μ.ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: Αύριο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο πρωθυπουργός θα ανοίξει τα χαρτιά του. Έχει σημασία να ακούσουμε τα επιχειρήματα της κυβέρνησης, να εξηγηθούν αυτά στους πολίτες, στα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, στην κοινωνία των πολιτών συνολικά και να δούμε για τι ακριβώς μιλάμε.

Μ.ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: Εγώ θεωρώ ότι το όλο ζήτημα σε ότι αφορά τον γάμο είναι λυμένο με το σύμφωνο συμβίωσης από εκεί και πέρα σε ότι αφορά τα ζητήματα τεκνοθεσίας εγώ είμαι οριζοντίως και καθέτως αρνητικός αλλά θα περιμένω να ακούσω τον πρωθυπουργό, να δω να αναλύει το σχέδιο της κυβερνήσεως.

ΔΗΜ: Άρα σας βλέπω αρνητικό για το γάμο

Μ.ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: Αρνητικό για την τεκνοθεσία, για το γάμο θεωρώ ότι είναι λυμένο.

ΔΗΜ: Ή επειδή είναι λυμένο είναι εύκολο να περάσει;

Μ.ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: Όταν είναι κάτι λελυμένο είναι πιο εύκολο να περάσει.

Αναφορικά με την ακρίβεια του βρεφικού γάλακτος

Μ.ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: Το επόμενο διάστημα το υπουργείο Ανάπτυξης θα προβεί σε ανακοίνωση μέτρων διαρθρωτικού χαρακτήρα ώστε να διορθωθούν οι στρεβλώσεις στην αγορά του βρεφικού γάλακτος και να πέσουν οι τιμές. Η πραγματικότητα όμως είναι ότι έχουμε καθυστερήσει, δεν έπρεπε να φτάσουμε εδώ που έχουμε φτάσει για να πάρουμε τα μέτρα τα οποία πρέπει να πάρουμε. Παράλληλα το υπουργείο Ανάπτυξης μέσα στο πρώτο τρίμηνο του ’24 ετοιμάζει μια μεταρρύθμιση που θα έχει στόχο την αποκλιμάκωση των τιμών στα βασικά καταναλωτικά αγαθά για τα νοικοκυριά. Επομένως γίνονται αυτά τα οποία οφείλαμε να κάνουμε, πρέπει να γίνουν ακόμα πολύ περισσότερα ούτως ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το κύμα ακρίβειας το οποίο είναι συνολικό. Κάνουμε ότι είναι δυνατόν πρέπει να γίνουν όμως κι άλλα.

Προηγούμενο άρθροΤραγωδία: 4χρονος από την Θάσο κατέληξε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: Έκτακτη ενημέρωση αύριο από το υπουργείο Υγείας