Κάθετα αντίθετη είναι η παράταξη «Ο Τόπος της Ζωής μας» στην αύξηση των ανταποδοτικών τελών από πλευράς της Διοίκησης του Δήμου Καβάλας. Ο επικεφαλής της κ. Μάκης Παπαδόπουλος υπογράμμισε πως η Διοίκηση του Δήμου Καβάλας είχε την δυνατότητα 2 χρόνια πριν να περάσει αυτό το μέτρο αλλά δεν το έκανε.

Αρχικά ανέφερε ότι “Είναι γεγονός ότι σε μία περίοδο που τα νοικοκυριά και οι επαγγελματίες πλήττονται από την ακρίβεια, η διοίκηση του Δήμου Καβάλας επιβάλλει εξωφρενικές αυξήσεις στα δημοτικά τέλη για το 2024, που φτάνουν μέχρι και 150%! Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Η κακοδιαχείριση, η ανοργανωσιά και οι σπατάλες της διοίκησης του Δήμου Καβάλας, από την προηγούμενη περίοδο 2019-2023, έχουν συνέπεια την επιβάρυνση δημοτών και επαγγελματιών! Μέσα σε 20 ημέρες η διοίκηση έφερε αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, στους λογαριασμούς δηλαδή που θα περιλαμβάνουν νέο αυξημένο φόρο.

Έχουμε αυξήσεις στα δημοτικά τέλη από 50 – 150%. Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό είναι παράλογο και εμείς είμαστε απέναντι σε αυτές μια και όλοι ξέρουμε πόσο επιβαρυμένο είναι το οικονομικό περιβάλλον.

Υπάρχει αληθινή ακρίβεια και ο Δήμος Καβάλας αντί να κάνει μειώσεις ή έστω να φέρει σταθερές τιμές, έφερε μεγάλες αυξήσεις. Εμείς μιλάμε και λέμε ότι υπάρχει διαχρονικά μια κακοδιαχείριση, κατασπατάληση και ανοργανωσιά».

ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

Και πρόσθεσε πως «Τώρα πληρώνουμε τις συνέπειες των πολιτικών και των αποφάσεων της δημοτικής Αρχής τα προηγούμενα χρόνια! Και τώρα η δημοτική Αρχή βγαίνει και λέει ότι φταίνε οι μειώσεις που έγιναν στα ανταποδοτικά τέλη το 2021. Δεν το δεχόμαστε. Αυτή είναι μια δικαιολογία μια και το 2021 απλά έφεραν αυξήσεις. Το 2021 η αντιπολίτευση κατάφερε να κάνει μειώσεις. Άρα, 2021, 2022 2023 η δημοτική Αρχή είχε την ευκαιρία να θεραπεύσει ή να διορθώσει κάποιους δείκτες.

Από την στιγμή που δεν το έκανε αφού γνώριζε ότι υπήρχαν κάποιοι δείκτες που ήθελαν διόρθωση δεν προχώρησε σε καμία απόφαση για να πει ότι λύνει το πρόβλημα. Παρά μόνο περίμενε το τελείωμα των εκλογών. Υπήρχε μια κρυφή αντζέντα και μετά τις εκλογές έρχεται και μας κάνει αυξήσεις. Και αυτό γιατί θέλει να κάνει αναθέσεις, να εξοφλήσει τις υποσχέσεις που έδωσε προεκλογικά».

ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ

Ο ίδιος μάλιστα χρησιμοποιεί παραδείγματα που έφεραν τις αυξήσεις. “Μέσα στο προϋπολογισμό για το 2024 πληρώνουμε για το ρεύμα περί τα 2 εκ ευρώ. Η διοίκηση μας λέει ότι με την κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και της Ενεργειακής Κοινότητας θα μειωθούν τα τέλη.

Το καταλαβαίνω και θέλουμε και πιέζουμε να γίνει η μονάδα απορριμμάτων αλλά τίποτε δεν είδαμε μέχρι σήμερα, δεν είδαμε αντικατάσταση του ενεργοβόρου δημοτικού φωτισμού και δεν μειώθηκε το ρεύμα κατά ¼, δεν κατασκεύασε την ενεργειακή κοινότητα που σαφώς και θα καθυστερήσει οπότε δεν θα δούμε μείωση του κόστους λειτουργίας του ρεύματος και φυσικά δεν έγινε καμία κίνηση για την σωστή διαχείριση απορριμμάτων. Να μην δημιουργεί η διοίκηση προσδοκίες. Και το θέμα είναι τι γίνεται τώρα.

Τις αυξήσεις θα τις πληρώσουν οι δημότες. Και πληρώνουμε για αμοιβές και έξοδα προσωπικού 4 εκ τον χρόνο. Και αυτό φαίνεται μέσα στον προϋπολογισμό,. Αλλά το προσωπικό όπως φαίνεται δεν αξιοποιείται σωστά. Γιατί με 4 εκ. Ευρώ θα καθαρίζαμε σχεδόν 2 νομούς.

Κάδους ξεχειλισμένους, σκουπίδια παντού, χαμηλή ανακύκλωση αλλά έξοδα υψηλά! Και ποιο το αποτέλεσμα;» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΔΕΝ ΑΝΑΝΕΩΣΕ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Πληρώνουμε καύσιμα και λιπαντικά αλλά και ανταλλακτικά, κάθε χρόνο περί το 1 εκ. ευρώ. Η Δημοτική Αρχή δεν ανανέωσε τον παλιό εξοπλισμό του. Όλα γίνονται για να καλυφθούν οι συνέπειες των αποφάσεων των Δήμων από την κακοδιαχείριση των περασμένων ετών. Και βέβαια για να γίνουν και κάποια χατίρια. Δεν διεκδικήσαμε εξοπλισμό από τη ΔΙΑΜΑΘ στην οποία πληρώνουμε τον χρόνο 1 εκ. 300 χιλιάδες ευρώ. Και αναρωτιέμαι, ποιο είναι το κέρδος; Κανένα.

Και για το τέλος έχω το 1,5 εκ. ευρώ που θέλουμε να δώσουμε σε ιδιώτες για να αναλάβουν την Καθαριότητα. Αυτή είναι η απόδειξη της αποτυχίας όμως να λειτουργήσει σωστά η καθαριότητα. Ενώ δίδουμε τόσα χρήματα ερχόμαστε να δώσουμε επιπλέον για να κάνουμε τη δουλειά μας. ΌΧΙ. Θέλει καλύτερη διαχείριση, πράσινες ιδέες, μειώσεις δαπανών και να μην πάμε εύκολα στην λύση των αυξήσεων. Καλώ τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας να αναθεωρήσει όλες τις αποφάσεις που έχει πάρει, να μιλήσει με τις δημοτικές παρατάξεις για να μην επιβαρύνουμε άλλο πολίτες και επαγγελματίες, αγρότες και καθημερινούς πολίτες».

Προηγούμενο άρθροΣίσσυ Ρακιντζή: Δύο εφημερεύοντα φαρμακεία ανοικτά Κυριακές και αργίες
Επόμενο άρθροΞεκίνησαν οι εργασίες στην πρώην Ορθοπεδική του Νοσοκομείου Καβάλας