Το ύψος των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος για τον Νοέμβριο ανακοίνωσε σήμερα (27.10.2022) ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Πριν από μερικές μέρες, οι πάροχοι ανακοίνωσαν τις τιμές που θα ισχύσουν για τον Νοέμβριο και οι οποίες είναι μειωμένες έως 38%. Οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος που ανακοινώθηκαν από τον Κώστα Σκρέκα, δεν ξέφυγαν από το “πνεύμα” των προηγούμενων μηνών και προβλέπεται μπόνους για όσους μειώσουν την κατανάλωση σε σχέση με πέρυσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για μηνιαία κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες, η επιδότηση θα είναι 238 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Η επιδότηση αφορά σε όλα τα νοικοκυριά, για κύριες και μη κατοικίες, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχων. Απορροφάται έτσι το 90% της αύξησης.

Για κατανάλωση από 501 έως 1000 κιλοβατώρες, η επιδότηση είναι 188 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Σε περίπτωση που ένα νοικοκυριό μειώσει την κατανάλωση κατά 15% σε σχέση με πέρυσι, θα έχει μπόνους, αφού η επιδότηση αυξάνεται κατά 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για κατανάλωση από 1000 και κιλοβατώρες και πάνω, η επιδότηση θα είναι 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Σε ό,τι αφορά στα νοικοκυριά που έχουν μπει στο Κοινωνικό Τιμολόγιο, η επιδότηση θα είναι 286 ευρώ ανά μεγαβατώρα και, όπως είπε ο Κώστας Σκρέκας, απορροφάται το 100% της αύξησης.

Στα επαγγελματικά τιμολόγια, έως 35 κιλοβατώρες και 2000 κιλοβατώρες κατανάλωση η επιδότηση είναι 200 ευρώ η μεγαβατώρα

Έως 35 κιλοβατώρες και πάνω από 2.000 κιλοβατώρες κατανάλωση, η επιδότηση είναι 50 ευρώ η μεγαβατώρα.

Για το φυσικό αέριο, η επιδότηση θα είναι οριζόντια, στα 25 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Προηγούμενο άρθροΛευτέρης Κυριακίδης: Στην Αθήνα θα συνεχίσουμε τις διεκδικήσεις για την τουριστική Θάσο
Επόμενο άρθροΑλέξης Τσίπρας: Αντί για παρέλαση… τριήμερο στην Ουγγαρία – Στον Δούναβη για το «Όχι»