Την Δευτέρα ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλειος Κικίλιας πραγματοποίησε επίσκεψη στη Θάσο. Στις 12:00μ.μ. ο Υπουργός συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη στο Γραφείο του και κατά την συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Τουρισμού που αφορούν τη Θάσο αλλά και ειδικότερα ζητήματα που απασχολούν τον Τουριστικό Τομέα στη Θάσο και την περαιτέρω ανάπτυξή του. Στις 13:00μ.μ κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Δημάρχου Θάσου, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη φορέων της Θάσου στο Κτήριο του Καλογερικού στη Θάσο, παρουσία του κ. Υπουργού και στελεχών του Υπουργείου.

Ο κ. Κυριακίδης σημείωσε πως “Κάθε έργο υποδομής που εκτελείται σε ένα τουριστικό τόπο, έχει άμεση αναφορά και στην εικόνα του προορισμού πόσο μάλλον σε ένα νησί όπως είμαστε εμείς. Το υπουργείο Τουρισμού δεν είναι ένα ακόμη οικονομικό υπουργείο παρά ταύτα ως συναρμόδιο σε πολλά πράγματα υπουργείο έχει τη δυνατότητα αλλά και την υποχρέωση ακόμη ακόμη να πιέσει άλλα υπουργεία ώστε οι τουριστικοί προορισμοί του τόπου μας να αναπτυχθούν, να αναβαθμίζονται και να αναπτύσσονται ώστε και σαν χώρα αλλά και κάθε τόπος ξεχωριστά να έχει μια καλύτερη εικόνα με αποτέλεσμα την ανάπτυξη του τουρισμού της χώρας μας γενικότερα αλλά και κάθε τόπου ειδικότερα με τα γνωστά αποτελέσματα που έχει ο τουρισμός στον οικονομικό και όχι μόνο τομέα. Όταν η εικόνα είναι καλή και όταν ένας τόπος είναι αναβαθμισμένος όπως λέμε και στην αγορά του τουρισμού πουλάει περισσότερο.

Έχουμε περισσότερους επισκέπτες, περισσότερους τουρίστες και έσοδα κάτι που αποτελεί άλλωστε και τον σκοπό μας”.

Ο ίδιος εκτιμά ότι από τουριστική άποψη αυτό που ήθελε περισσότερο το νησί αλλά δεν μπορούσε να γίνει παρά το ότι το επιθυμούσε και ο ίδιος ο υπουργός είναι το θέατρο. “Το καλοκαίρι δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Τέλος του 2023 είναι το χρονοδιάγραμμα και δεν νομίζω ότι μπορεί να αλλάξει.

Από την άλλη όταν λέμε έργα υποδομής δεν εννοούμε την αποχέτευση. Έχουμε πολλά έργα που εκτελούμε και έχουμε και ασφαλτικά απλά εμείς ζητήσαμε και κάποια άλλα έργα τα οποία και αυτά τα ονομάσαμε έργα υποδομής.

Αλλά δεν ήταν τέτοιου είδους έργα. Επίσης έχουμε μια συνάντηση με την ΕΤΑΔ και τον ΕΟΤ για να δούμε τι θα γίνει με την Μαρίνα και επίσης έχουμε θέμα και με το Παλατάκι, θέλουμε να δούμε και την τελική διαχείριση της Μαρίνας των Λιμεναρίων, το θέμα του Ξενία, δηλαδή θέματα που μπορεί και να έχουν κάποια ιδιαίτερη σχέση με το υπουργείο τουρισμού.

Το κτήριο του Ξενία είναι στο κέντρο του Λιμένα, είναι ένα κτήριο το οποίο είναι ουσιαστικά ερείπιο και έχει καταστεί σκουπιδότοπος. Το καθαρίζουμε βέβαια εμείς αλλά εκεί πηγαίνει ο καθένας και όλο αυτό στο κέντρο του κέντρου μιας τουριστικής περιοχής απλά δεν μπορεί να συνεχισθεί! Κάτι πρέπει να γίνει. Κάτι πρέπει να κάνουμε, να δοθεί είτε στο Δήμο Θάσου είτε σε ιδιώτη για να μπορέσει να αξιοποιηθεί!” τόνισε χαρακτηριστικά.

11ΧΡΌΝΙΑ

Αναφορικά τώρα με το έργο που γίνεται στο Θέατρο ο ίδιος εκτιμά ότι δεν γίνεται 11 χρόνια να γίνονται εργασίες σε αυτό. “Από το 2010 πρέπει να έκλεισε και εκεί έχουμε χρονοδιάγραμμα τέλος του 2023 και πιο νωρίς αποκλείεται να γίνει. Μακάρι να τελειώσει αλλά το καλοκαίρι δεν θα το έχουμε στη διάθεση μας.

Για το έργο που αφορά σε υπογειοποίηση καλωδίων στο κέντρο του Λιμένα και αυτό ανακινήθηκε αλλά δεν είναι σε φάση υλοποίησης. Ο υπουργός κ. Κικίλιας μας άκουγε και άμεσα επικοινωνούσε με Αθήνα και θα πάμε και στην Αθήνα για να δούμε το θέμα της προβολής, και δη της καλύτερης δυνατής με το θέμα του υπουργείου. Όλα θα γίνουν όμως στην Αθήνα” τόνισε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθροEuropa League: Ο Ολυμπιακός παίζει το τελευταίο του χαρτί κόντρα στην Φράιμπουργκ
Επόμενο άρθροΛογαριασμοί ρεύματος: 238 ευρώ η επιδότηση για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες – Οι ανακοινώσεις Σκρέκα