16 Μαρτίου 2025, 15:25
18.3 C
Kavala

Λογαριασμοί ρεύματος Αυγούστου: Ποιοι θα λάβουν επιδότηση και τι ισχύει για τα κοινωνικά τιμολόγια

Κρατικές επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος για τον μήνα Αύγουστο ανακοίνωσαν από κοινού ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θοδωρής Σκυλακάκης και η αρμόδια υφυπουργός Αλεξάνδρα Σδούκου σε συνέντευξη Τύπου.

Η Αλεξάνδρα Σδούκου ανέφερε πως δεν είναι ακόμα σε θέση να ανακοινώσουν το ακριβές ύψος της επιδότησης αλλά αυτή θα αφορά στα πράσινα και κίτρινα τιμολόγια. Το όριο της κατανάλωσης για οικιακούς καταναλωτές θα είναι 500 κιλοβατώρες. Η επιδότηση θα αφορά σε όλα τα νοικοκυριά, αλλά μεγαλύτερες θα είναι οι τιμές για τα κοινωνικά τιμολόγια.

Η κυβέρνηση όταν υπάρχει ανάγκη παρεμβαίνει και συνδράμει τους καταναλωτές, το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος υπάρχει για να υπερασπίζεται τον καταναλωτή, υπογράμμισε από πλευράς του ο κ. Σκυλακάκης και πρόσθεσε πως το είδος του τιμολογίου δεν είναι μαγική σφαίρα και εξαρτάται πολύ από το ενεργειακό προφίλ του χρήστη και η επιλογή του από τη διάθεση να αναλάβει κάποιος ρίσκο.

Είπε ότι κατά τη διάρκεια του προηγούμενου διαστήματος για πρώτη φορά υπήρξε ενίσχυση των ενεργειακά ευάλωτων. Ο ίδιος εκτός από την επιδότηση λογαριασμών για τον Αύγουστο, ανακοίνωσε επίσης την έκτακτη επαναφορά τέλους στην ηλεκτροπαραγωγή με φυσικό αέριο. Ο φόρος αυτός θα επιβληθεί για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο. Το ακριβές ύψος θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες. Επίσης έκανε λόγο για ενσωμάτωση στη νέα ευρωπαϊκή οδηγία και πρόσθετη πρόνοια για μηχανισμό παρέμβασης για στρεβλώσεις που μπορεί να έρχονται και να ξαναέρχονται.

Για τους αγρότες

Για τους αγρότες είπε ότι πρέπει να μπουν στο ΓΑΙΑ. Να μπουν έως το τέλος Ιουλίου κι έτσι θα έχουν για τα επόμενα δύο χρόνια τιμές προ κρίσης. Μεσοσταθμικά οι τιμές για το επτάμηνο ήταν 130 ευρώ, σημαντικά κάτω από όταν είχαμε επιδοτήσεις, υπογράμμισε.

Ο συνδυασμός του καύσωνα διαρκείας στην Ελλάδα με τον μη αναμενόμενο καύσωνα στην Ουκρανία και όλα τα Βαλκάνια, με την αυξημένη ζήτηση από την Ουκρανία και μη εκτόνωση της αυξημένης ζήτησης από Βουλγαρία και Ρουμανία προς τη Δύση, ήταν από τους παράγοντες που εκτόξευσαν τις τιμές ανέφερε ο υπουργός.

Hot this week

Κορυφαία διάκριση για την καβαλιώτικη ENFOS Φωτοβολταϊκά

Η εταιρία του Λεωνίδα Γεωργόπουλου απέσπασε το βραβείο "Top...

Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Φεύγω με το κεφάλι ψηλά…»

Τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου –Μάκης Βορίδης:...

Σοβαρή βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΚ – Πολύωρη διακοπή νερού σε περιοχές της Καβάλας

Σοβαρή βλάβη σημειώθηκε στο δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΚ το...

Προσοχή στον δρόμο Παληό – Νέα Ηρακλείτσα λόγω διαρροής λαδιών

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείχνουν οι οδηγοί που κινούνται...

Δεσμεύσεις για έργα μετά τη δυναμική κινητοποίηση στον Αμυγδαλεώνα

Σε συνέχεια του αιτήματός μας προς την Τεχνική Υπηρεσία...

Topics

Κορυφαία διάκριση για την καβαλιώτικη ENFOS Φωτοβολταϊκά

Η εταιρία του Λεωνίδα Γεωργόπουλου απέσπασε το βραβείο "Top...

Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Φεύγω με το κεφάλι ψηλά…»

Τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου –Μάκης Βορίδης:...

Προσοχή στον δρόμο Παληό – Νέα Ηρακλείτσα λόγω διαρροής λαδιών

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείχνουν οι οδηγοί που κινούνται...

Δεσμεύσεις για έργα μετά τη δυναμική κινητοποίηση στον Αμυγδαλεώνα

Σε συνέχεια του αιτήματός μας προς την Τεχνική Υπηρεσία...

Ανασχηματισμός: Οι τρεις «πρωτοκλασάτοι» που τέθηκαν εκτός κυβέρνησης

Σημαντικές αλλαγές έφερε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως...

Αυτή είναι η σύνθεση της νέας κυβέρνησης – Όλα τα ονόματα

Τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά...

LIVE – Ανασχηματισμός: Οι ανακοινώσεις από τον Παύλο Μαρινάκη

Παρακολουθήστε απευθείας τις ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό από τον...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες