Σε κλίμα κινητοποιήσεων βρίσκεται το Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Καβάλας καθώς υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε προσωπικό. Ο πρόεδρος του κ. Κώστας Τσιτσιλικάκης σημείωσε πως το πρόβλημα χρονίζει.

Αρχικά ανέφερε ότι “To μόνο που μπορούμε να πούμε είναι συλλυπητήρια για τα θύματα των Τεμπών αν και τον πόνο των συγγενών δεν μπορεί να τον καταλάβει κάποιος που δεν έχει ζήσει τέτοια απώλεια. Επειδή εμείς όλα αυτά τα χρόνια στο ΕΚΑΒ καταλαβαίνουμε πολύ καλά τον ανθρώπινο πόνο ξέρουμε καλά πως μπορεί να είναι όλη η απώλεια και αισθανόμαστε άσχημα.

Εμείς ως ΕΚΑΒ και λόγω της υποβάθμισης που υπάρχει και λόγω της σωρείας των προβλημάτων που συσσωρεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια ετοιμαζόμαστε και εμείς. Βέβαια είναι λίγο άκαιρο μια και ο κόσμος βγήκε στους δρόμους και διαμαρτύρεται, εμείς όμως αποφασίσαμε εδώ και καιρό να βγούμε και να διαμαρτυρηθούμε για θέματα που αφορούν το ΕΚΑΒ και την υποβάθμισή του!

Η υποβάθμιση του ΕΚΑΒ ουσιαστικά αντανακλά όλους τους ασθενείς και όλους αυτούς που χρειάζονται τα ασθενοφόρα σε μια επείγουσα κατάσταση”.

ΑΜΕΣΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Ο ίδιος λοιπόν αναφέρθηκε στην απόφαση του κλάδου να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις. “Θα δούμε την ημέρα μια και καθημερινά γίνονται κινητοποιήσεις. Πρώτα θα έχουμε ένα πλάνο δράσης ώστε να αποφασίσουμε.

Εμείς απεργούμε με αίτημα την ένταξη των εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά. Φυσικά δεν λέμε κάτι άλλο, παρά να προσληφθεί άμεσα μόνιμο προσωπικό. Από την στιγμή μάλιστα που άρχισαν οι συνταξιοδοτήσεις πρέπει να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό. Θα πρέπει το επικουρικό προσωπικό να μονιμοποιηθεί άμεσα. Είναι προσωπικό που εξυπηρετεί πάγιες και διαρκείς ανάγκες ενώ θα πρέπει να υπάρξει και νέος οργανισμός για το ΕΚΑΒ που να είναι σύγχρονος και μάλιστα το γεγονός ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε από το 2016 όταν υπήρχε και η υποχρέωση να γίνει, νομίζω ότι θα μας επιφέρει και πρόστιμο. Θέματα σημαντικά που μας απασχολούν. Ελπίζουμε κάποιοι να σκύψουν και να δούνε ότι γενικότερα πρέπει να ασχοληθούν με όλα όσα έχουν σχέση με την ασφάλεια των πολιτών. Πρέπει να γίνουν προσλήψεις καίριες εκεί που πρέπει. Για αυτό και προγραμματίζουμε κινητοποιήσεις για όλο αυτό που συμβαίνει” τόνισε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθρο“ Η τιμή στην Γυναίκα Πρόσφυγα θέλουμε να γίνει θεσμός” δηλώνει η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Προυσαλιωτών Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου
Επόμενο άρθροΓιάννης Εριφυλλίδης: Η ασφάλεια είναι το πρώτιστο πριν την έλευση του σιδηρόδρομου στην περιοχή μας