Για τον σημαντικό ρόλο που έχει η Ελλάδα ως ενεργειακή πύλη, στις μεταφορές και στα logistics στη νοτιοανατολική Ευρώπη, με πρωταγωνιστή το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μίλησε κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής των Τριών Θαλασσών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Όπως ξέρετε η Ελλάδα είναι επίσημο μέλος της πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών από πέρυσι και είναι μια πρώτη ευκαιρία να εκπροσωπήσω τη χώρα μου σε αυτή την σημαντική σύνοδο η οποία λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο σημαντικής γεωπολιτικής αστάθειας στην Ευρώπη», ανέφερε αρχικά ο πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην Πρωτοβουλία των Τριών Θαλασσών ανοίγοντας το νότιο διάδρομο διασυνδεσιμότητας είτε αυτός περιλαμβάνει τις μεταφορές είτε την ενέργεια καθώς μπορούμε να γίνουμε η φυσική πύλη εισόδου για την ενέργεια είτε αυτό είναι φυσικό αέριο είτε ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από το νότο στο βορρά» συμπλήρωσε.

«Και αν το σκεφτεί αυτό κανείς με γεωγραφικούς όρους η Ελλάδα είναι πλέον μέλος της Πρωτοβουλίας των 3 θαλασσών και δικαιολογείται να ονομαστεί πρωτοβουλία των 4 θαλασσών καθώς άνοιξε ο νότιος διάδρομος στο Αιγαίο. Προσβλέπω σε ενδιαφέρουσες συζητήσεις», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Προηγούμενο άρθροΗ συντονίστρια στο Πρωθυπουργικό γραφείο Θεσσαλονίκης Έλενα Σώκου επισκέφθηκε τον Δήμο Δοξάτου
Επόμενο άρθροΣυνάντηση Τοψίδη-Μουριάδη