Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο ζήτησε αύξηση των ρυθμών, συνέπεια και δουλειά από τους υπουργούς – Στόχος η βελτίωση της καθημερινότητας των Ελληνίδων και των Ελλήνων

upourgiko_mitsotakis
«Αύριο θα ανακοινώσουμε νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιοση της ακρίβειας», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, στο οποίο κεντρικό θέμα είναι το πολεοδομικό πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παράλληλα, έστειλε το μήνυμα ότι με τις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος κλείνει κάθε πόρτα στην παρανομία όσον αφορά τα αυθαίρετα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του προς τους υπουργούς του αφού ευχήθηκε υγεία και δύναμη τόνισε ότι οι στόχοι παραμένουν οι ίδιοι με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε ανακοινώσεις αύριο για την καταπολέμηση της ακρίβειας. «Αύριο θα ανακοινώσουμε νέες πρωτοβουλίες για το θέμα της ακρίβειας» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτηση του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

«Βαδίζουμε συντονισμένα με οδηγό αυτά για τα οποία μας εμπιστεύθηκαν οι Έλληνες πολίτες, oι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες παραγωγής αποτελεσμάτων» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. «Βαδίζουμε συντονισμένα με οδηγό αυτά για τα οποία μας εμπιστεύθηκαν οι πολίτες. Εμείς οι ίδιοι πρέπει να είμαστε αυστηροί κριτές της δικής μας απόδοσης. Οι επόμενοι μήνες θα είναι μήνες παραγωγής αποτελεσμάτων σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας».

Ακόμα ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι αύριο ολοκληρώνεται η διαβούλευση για την επιστολική ψήφο. «Αύριο ολοκληρώνεται η διαβούλευση στη Βουλή για την επιστολική ψήφο και έρχεται και το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης αλλά και για τα μη κρατικά πανεπιστήμια», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Προέταξε το πρόγραμμα Δοξιάδης που έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση 400 εκ. ευρώ. με βάση το οποίο όλη η χώρα θα αποκτήσει σύγχρονα σχέδια πολεοδομίας. Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμα ότι με μια σημαντική χρηματοδότηση το πρόβλημα διεκδικεί την λύση του και θα υπάρχουν νέα πολεοδομικά σχέδια σε όλη την Επικράτεια με τις προστατευόμενες ζώνες κάθε περιοχής και ανοίγει η διαδικασία να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα του χαρακτηρισμού των δημοτικών δρόμων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ακόμα ότι θα υπάρχουν νέες πρωτοβουλίες για την αυθαίρετη δόμηση. «Πρέπει να κλείσουμε κάθε δυνατότητα στην παρανομία και πλέον θα εντοπίζουμε σε πραγματικό χρόνο ότι χτίζεται αυθαίρετα στην Επικράτεια. Απελευθερώνει την νόμιμη δόμηση και απεγκλωβίζει χιλιάδες ιδιοκτήτες από κάθε γκρίζο καθεστώς αβεβαιότητας. Όλα θα γίνονται με κανόνες και σεβασμό του περιβάλλοντος».

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι θα καθοριστούν οι χρήσεις γης, οι όροι δόμησης εντός και εκτός σχεδίου, θα καθοριστούν οι προστατευομενες ζώνες και θα οριοθετηθούν οι οικισμοί. Επίσης, είπε ότι με το πρόγραμμα ανοίγει η διαδικασία για τον χαρακτηρισμό των δημοτικών δρόμων, ενώ θα υπάρξουν προβλέψεις και για την αυθαίρετη δόμηση.

upourgiko4095427-007
upourgiko6078896-006
upourgiko6078929-015
upourgiko6078919-001
upourgiko6078921-017
upourgiko6078901-005
upourgiko6078915-002
upourgiko6078923-016
upourgiko6078911-004
upourgiko6078945-010
upourgiko6078940-009
upourgiko6078938__1_-011
upourgiko6078938-013
upourgiko6078935-012
upourgiko6078949-008
upourgiko6078932-014
upourgiko6078914-003

Η ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου

Βασικό θέμα στην ατζέντα της συνεδρίασης η πολεοδομική μεταρρύθμιση που θα περιλαμβάνει την άμεσο εντοπισμό και άμεση κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων.

Επίσης θα παρουσιαστούν το νομοσχέδιο για την ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών καθώς και για την κρατική αρωγή για τους πληγέντες από φυσικές καταστροφές, το νομοσχέδιο για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας σε παραθαλάσσιες περιοχές, το σχέδιο για τον νέο ΟΣΕ και το Στρατηγικό Σχέδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό.

Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου είναι:

Παρουσίαση από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη και τον υφυπουργό Νίκο Ταγαρά των νομοθετικών πρωτοβουλιών για την πολεοδομική μεταρρύθμιση,
Παρουσίαση από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Όροι αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές, β) Ενσωμάτωση της Οδηγίας 2022/252/ΕΕ σχετικά με την εξασφάλιση παγκόσμιου ελάχιστου επιπέδου φορολογίας των ομίλων πολυεθνικών επιχειρήσεων και των εγχώριων ομίλων μεγάλης κλίμακας στην Ένωση,
Παρουσίαση από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια και τον Υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο του νομοσχεδίου για την ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών και την κρατική αρωγή,
Παρουσίαση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα των πρωτοβουλιών για τη μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού τομέα: α) Πρόταση για τη δημιουργία της «Νέος ΟΣΕ Α.Ε.», β) Στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης και επενδύσεων του σιδηροδρομικού τομέα,
Παρουσίαση από τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Υφυπουργό Γιώργο Κώτσηρα του Στρατηγικού Σχεδίου για τον Απόδημο Ελληνισμό,
Παρουσίαση από τον υπουργό Δημήτρη Παπαστεργίου του νομοσχεδίου για τα μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2022/2065 σχετικά με την ενιαία αγορά ψηφιακών υπηρεσιών.

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Έκτακτη ενημέρωση αύριο από το υπουργείο Υγείας
Επόμενο άρθροΑσθενής χιονόπτωση στα ορεινά της Καβάλας και της Θάσου