13 Ιανουάριος 2025, 3:26
3.3 C
Kavala

«Κλείδωσε» το ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αγρότες – Την Τρίτη στις 12:00

Την Τρίτη στις 12:00, θα γίνει η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός επιστρέφει από το Βελιγράδι, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

– Συνεδριάζουν στην Σίνδο για τη σύνθεση της Επιτροπής
Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι αναμένεται η γνωστοποίηση από πλευράς των αγροτών των 10 εκπροσώπων που θα προσέλθουν στη συνάντηση.

Τη συνάντηση του πρωθυπουργού με εκπροσώπους των αγροτών, επιβεβαίωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Δημήτρης Τσιόδρας.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δει τους αγρότες την Τρίτη το πρωί. Όπως έχει δείξει, είναι πάντα ανοιχτός στον διάλογο», δήλωσε ο Δημήτρης Τσιόδρας. «Τα δημοσιονομικά περιθώρια δεν είναι απεριόριστα, σε μέσο μακροπρόθεσμο επίπεδο μπορούν να εξεταστούν ζητήματα τα οποία αφορούν τους αγρότες πέραν όσων έχουν ανακοινωθεί – και δεν είναι λίγα» πρόσθεσε.

Τι ζητούν οι αγρότες

Οι αγρότες δεσμεύονται να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους, ενώ συνεδριάζουν σήμερα στη Σίνδο προκειμένου να ορίσουν την Επιτροπή που θα τους εκπροσωπήσει.

Τα τρακτέρ παραμένουν στα μπλόκα αναμένοντας τα αποτελέσματα της συνάντησης. Εκτιμούν πως στη συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη, δεν θα πρέπει να είναι λιγότεροι από 20 άτομα γιατί θα πρέπει να εκπροσωπηθούν διαφορετικές επιτροπές αλλά και διαφορετικοί κλάδοι της γεωργίας (αλιείς, μελισσοκόμοι κ.α).

Από την πλευρά των αγροτών της Θεσσαλίας, διαμηνύεται πως θα ζητήσουν και μια ξεχωριστή συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να συζητήσουν το υπόμνημα που έχουν στείλει.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξή του στο One Channel, υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός γυρίζει το μεσημέρι της Δευτέρας από ταξίδι στο εξωτερικό.

«Ανοιχτοί δρόμοι, σημαίνει ανοιχτός διάλογος» τόνισε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε «εμείς δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την παρακώλυση των συγκοινωνιών και την παρεμπόδιση στη διέλευση των πολιτών. Θεωρούμε ότι δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο». Επεσήμανε πως «ό,τι προβλέπεται από το νόμο εφαρμόζεται. Τελεία και παύλα. Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα».

Hot this week

Mη λειτουργία των σχολικών μονάδων της Θάσου στις 13-01-2025

Κατόπιν απόφασης του Δημάρχου Θάσου, όλες οι σχολικές μονάδες...

Την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα του έκοψε το Σωματείο Φίλοι Παιδόπολης Άγιος Γεώργιος Καβάλας

Τη Δευτέρα 06 Ιανουαρίου στις 12:30 στο Ξενοδοχείο Airotel...

Νίκος Ίμβρος: Η Αστυνομία της Καβάλας χρειάζεται άμεσα προσωπικό

Στις τακτικές μεταθέσεις που θα γίνουν στα τέλη Ιανουαρίου...

Μανώλης Κοντοστέλιος: Χρειάζεται μόνιμο προσωπικό και ο Δήμος Καβάλας και ο Δήμος Νέστου

Οι ελλείψεις σε μόνιμο  προσωπικό στους Δήμους είναι μεγάλες...

Η καπναποθήκη Τσιμίνο  γίνεται ξενοδοχείο

Ανεγέρθη κοντά στα 1910, αγοράστηκε το 1929 από την...

Topics

Mη λειτουργία των σχολικών μονάδων της Θάσου στις 13-01-2025

Κατόπιν απόφασης του Δημάρχου Θάσου, όλες οι σχολικές μονάδες...

Νίκος Ίμβρος: Η Αστυνομία της Καβάλας χρειάζεται άμεσα προσωπικό

Στις τακτικές μεταθέσεις που θα γίνουν στα τέλη Ιανουαρίου...

Μανώλης Κοντοστέλιος: Χρειάζεται μόνιμο προσωπικό και ο Δήμος Καβάλας και ο Δήμος Νέστου

Οι ελλείψεις σε μόνιμο  προσωπικό στους Δήμους είναι μεγάλες...

Η καπναποθήκη Τσιμίνο  γίνεται ξενοδοχείο

Ανεγέρθη κοντά στα 1910, αγοράστηκε το 1929 από την...

Θάσος: Το σμαράγδι του Αιγαίου

Πέντε λόγοι για να επισκεφτείτε το όμορφο νησί του...

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για μείωση ή απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας του Δήμου Καβάλας

Με τη με αριθμ. 379/2024 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου παρατείνεται...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες