Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα εξελίσσεται η σχολική χρονιά για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.
Τα παραπάνω επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε.Κ., Αθανασία Γαϊτανίδου.
”Τα σχολεία μας λειτουργούν κανονικά, χωρίς προβλήματα, όμως η σχολική χρονιά είναι μια δυναμική κατάσταση που μεταβάλλεται, από τη στιγμή που έχουμε τόσο μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών. Υπάρχουν κάποιες άδειες, κάποιες στιγμές που δημιουργούν ίσως κενά, που είναι όμως για μικρό χρονικό διάστημα. Στην γενική αγωγή δεν έχουμε ιδιαίτερα κενά, έχουν δημιουργηθεί όμως δύο κενά στους νηπιαγωγούς στο νηπιαγωγείο που στεγάζεται μέσα στη δομή των μεταναστών λόγω της μεγάλης προσέλευσης μεταναστών. Είναι κενά που δημιουργήθηκαν την τελευταία εβδομάδα, αφού είναι πολλά παιδιά τα οποία έρχονται και δεν υπάρχουν οι νηπιαγωγοί. Ζητήθηκαν όμως και περιμένουμε μέσα στο επόμενο δεκαήμερο να έρθουν”, ανέφερε σχετικά η κ. Γαϊτανίδου.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ
”Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να καλυφθούν τα υπάρχοντα κενά στα τμήματα ένταξης. Στην ειδική αγωγή έχουμε κενά στα τμήματα ένταξης, τόσο στη Θάσο, όσο και στην Καβάλα. Την επόμενη εβδομάδα θα ζητηθούν να δηλώσουν οι εκπαιδευτικοί ειδικής αγωγής και πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε την πορεία μας ομαλά και στη γενική και στην ειδική αγωγή. Τα προβλήματα είναι ελάχιστα σε γενικές γραμμές, οι εκπαιδευτικοί είναι σε όλες τις τάξεις και σε όλα τα τμήματα όλων των σχολείων. Κάνουμε καθημερινά επισκέψεις σε σχολεία για να δούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς και πως λειτουργούν, το κλίμα που υπάρχει στο σχολείο και αν υπάρχουν ιδιαίτερες ανάγκες. Βλέπουμε δια ζώσης τα θέματα και γενικά διαπιστώνουμε ότι όλα κυλούν καλά”, σημείωσε καταληκτικά στις δηλώσεις της η κ. Γαϊτανίδου.

Προηγούμενο άρθροΣτο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης θα ενταχθεί η Πανεπιστημιούπολη της Καβάλας
Επόμενο άρθροΑγελάδες στον κεντρικό δρόμο Χαλκερού- Τα ίδια παντέλακη μου…