Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου ανακοινώνεται, ότι, με αφορμή την επέτειο μνήμη του αγίου Αποστόλου Σίλα, συνεργού του φωτιστού και πολιούχου μας αγίου Αποστόλου Παύλου, και επιπλέον με την συγκυρία της συμπληρώσεως έξι (6) χρόνων από τον αιφνίδιο θάνατο του μακαριστού Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κυρού Προκοπίου, η τοπική μας Εκκλησία έχει προγραμματίσει την τέλεση των επετειακών λατρευτικών εκδηλώσεων στο μοναστήρι του αγίου Σίλα Καβάλας, κατά το προσεχές διήμερο 29 και 30 Ιουλίου 2023. Το επετειακό πρόγραμμα περιλαμβάνει :

  • Το Σαββάτο, 29 Ιουλίου το πρωΐ, την Θεία Λειτουργία και ακολούθως περί τις 9.30 π.μ. το νεκρώσιμο Τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου Προκοπίου.
  • Το απόγευμα του Σαββάτου, 29 Ιουλίου και ώρα 7 τον πανηγυρικό Εσπερινό και ακολούθως περί τις 8.30 μ.μ. την Λιτάνευση της ιεράς Εικόνος του αγίου στα ερείπια της αρχαίας οδού «Εγνατία», επί των οποίων εβάδισαν και οι φωτιστές μας άγιοι Απόστολοι την άνοιξη του 50 μ.Χ..
  • Την Κυριακή, 30 Ιουλίου το πρωΐ, την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί και η εις διάκονο χειροτονία νέου κληρικού της Μητροπόλεώς μας.
    Στο σημείο, όπου, σύμφωνα με την παράδοση, αναπαύθηκε κατά την οδοιπορία από το λιμάνι της αρχαίας Νεαπόλεως προς τους Φιλίππους ο Απόστολος Παύλος με τον συνοδίτη του Απόστολο Σίλα στην ιερά Μονή του, αναπαυόμενος εκεί και ο μακαριστός και γεραρός Ιεράρχης Προκόπιος, θα ψάλωμε με θρησκευτική ευλάβεια ψαλμούς και ύμνους και ωδές πνευματικές, τιμώντας τους φυτουργούς της πίστεώς μας αλλά και τον επί μία τεσσαρακονταετίᾳ και πλέον «Δεσπότη της Καβάλας», ο οποίος άφησε, πράγματι, το αποτύπωμα της αγάπης και της προσφοράς του στην τοπική μας Εκκλησία.
Προηγούμενο άρθροΟ Νίκος Παναγιωτοπουλος για την πτώση του καναντέρ στην Κάρυστο
Επόμενο άρθροΦωτιά σε Ρόδο, Κέρκυρα: Υπεράνθρωπη μάχη με τις φλόγες, μεγάλη ανησυχία για τους ισχυρούς ανέμους