Η ΔΕΥΑ Θάσου κατάφερε να φέρει σε πέρας το έργο της στην ύδρευση το φετινό καλοκαίρι παρά την τεράστια κατανάλωση νερού λόγου του μεγάλου όγκου των τουριστών. Ο πρόεδρος της κ. Κωνσταντίνος Μανίτσας σημείωσε ότι η επιχείρηση τους στάθηκε στο ύψος της και χάρη στο προσωπικό της.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «παρ’ όλο που είχαμε μια προσοδοφόρα χρονιά από τουριστικής άποψης, μπορώ να πω με υπερηφάνεια ότι όλες οι παρεμβάσεις που κάναμε τα προηγούμενα χρόνια έπιασαν τόπο. Όλες οι διορθωτικές κινήσεις στα δίκτυα και τις γεωτρήσεις που είναι πάρα πολλές, σε δύο μήνες μέσα αλλάξαμε 12 κινητήρες άντλησης μαζί με τα συγκροτήματα και τους άξονές τους. Το κάθε συγκρότημα κόστισε 12-14 χιλιάδες ευρώ. Κλείνοντας τη σεζόν μπορώ να πω ότι είμαστε πάρα πολύ καλά. Εκτός από κάποιους μικρούς οικισμούς όπως επάνω στου Σωτήρος που δεν έμεινε από νερό αλλά έχουμε κατά νου κάθε μέρα να πηγαίνει το βυτιοφόρο να αδειάζει στη δεξαμενή 10 κυβικά. Επίσης, είχαμε κάτι μικροπροβλήματα στα Κοίνυρα τα οποία είναι στην άνυδρη περιοχή μας.
Η Καλλιράχη μας ταλαιπώρησε αφάνταστα φέτος με τον αγωγό των 11χλμ από τη Σκάλα Ραχωνίου που παίρνει νερό και καταλήγει στη δεξαμενή της Σκάλας Καλλιράχης. Έσπασε 18 φορές σε 10 μέρες. Τη ζημιά την εντοπίζουμε κατ’ ευθείαν αλλά στα 11χλμ ψάξιμο είναι χρονοβόρα η διαδικασία. Παρ’ όλα αυτά το προσωπικό στάθηκε επάξια και το ευχαριστώ δημόσια. Στο υπόλοιπο νησί δεν έχουμε ούτε ένα πρόβλημα».
ΟΛΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ
Πρόσθεσε ότι «είμαστε πάντα δεκτικοί σε οποιοδήποτε παράπονο ή κλήση για ζημιά και πρόβλημα. Κάναμε πάρα πολλά βήματα με τις τηλεδιαρροές, τα ηλεκτρονικά υδρόμετρα, με την παρακολούθηση ηλεκτρονικά των δεξαμενών και των πηγών. Έχουμε βάλει παροχόμετρα σε όλες τις δεξαμενές μας και μπορούμε και ελέγχουμε όλο το φάσμα της Θάσου ηλεκτρονικά και εντοπίζουμε τα προβλήματα στη στιγμή.
Ο εργολάβος ξεκινάει το καινούργιο δίκτυο και μέχρι το Φεβρουάριο θα είναι τελειωμένο. Έχει δημοπρατηθεί εδώ και 1,5 μήνα και άργησε να ξεκινήσει καθώς τα περισσότερα χιλιόμετρα είναι πάνω στην άσφαλτο. Κάναμε μια αυτοψία εκεί που πάει από χωματόδρομο να ξεκινήσει άμεσα από εκεί. Ήρθαν τα πρώτα 4χλμ αγωγοί που παρήγγειλε ο εργολάβος και πολύ σύντομα ξεκινάει και το εσωτερικό δίκτυο της Καλλιράχης οπότε η Καλλιράχη δεν θα έχει προβλήματα τα επόμενα χρόνια».

Προηγούμενο άρθρο“Χρειάζεται ενεργή προσπάθεια για την φύλαξη του Δάσους της Παναγούδας” δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγίας Παρασκευής Απόστολος Λικουρίνος
Επόμενο άρθροΦωτιά στον Έβρο: Σε πύρινο «κλοιό» για 14η ημέρα – «Μάχη» των πυροσβεστών δυτικά του Σουφλίου