Με το πρόσφατα κατατεθέν και ψηφισθέν νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο “Ρυθμίσεις για την εξαγορά κατεχόμενων ακινήτων της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, ακινήτων του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, λοιπές διατάξεις για την ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών” και συγκεκριμένα με το άρθρο 16 αυτού, δίδεται λύση σ’ ένα διαχρονικό κοινωνικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε ένας μεγάλος αριθμός των κατοίκων του Παληού Καβάλας, οι οποίοι κινδύνευαν να χάσουν σε πολύχρονες και πολυδάπανες δικαστικές διαμάχες με το Δημόσιο τις κύριες κατοικίες που στεγάζουν τους ίδιους και τις οικογένειές τους ή σε άλλες περιπτώσεις τις επιχειρήσεις τους.

Οι κάτοικοι του Παληού ευχαριστούν δημόσια τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και Βουλευτή Καβάλας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Βουλευτή Καβάλας Μακάριο Λαζαρίδη που μετέφεραν τα δίκαια αιτήματά στην Κυβέρνηση και στη Νομοθετική Επιτροπή.

Ο ίδιος καθώς και οι συνεργάτες του εργάστηκαν με συνέπεια, ώστε η ανωτέρω νομοθετική ρύθμιση να συμπεριλάβει το μεγαλύτερο μέρος των ιδιοκτησιακών αντιδικιών με το Ελληνικό Δημόσιο. Έτσι, μπαίνει ένα τέλος στην αβεβαιότητα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος που τους βασάνιζε και τους ταλαιπωρούσε άδικα και επί πάρα πολλά χρόνια.

Οι κάτοικοι του Παληού Καβάλας

Προηγούμενο άρθρο“Διλήμματα και προκλήσεις στην πορεία προς τις εκλογές” το θέμα της εκδήλωσης με ομιλητή και τον Βουλευτή Δημήτρη Καιρίδη
Επόμενο άρθροΕγκαίνια του Hub Women Act στην Ξάνθη