Την καθιερωμένη βασιλόπιτα έκοψε η παράταξη του Χαράλαμπου Χρυσανίδη που πλέον βρίσκεται στα δημοτικά έδρανα. Σχετικές δηλώσεις έκανε η δημοτική σύμβουλος κ. Ευαγγελία Δρακονάκη.

Αρχικά ανέφερε ότι “Έχουνε περάσει λίγοι μήνες από τις εκλογές και έχουμε ήδη συναντηθεί οι υποψήφιοι.

Θέλουμε να κρατήσουμε τις σχέσεις μας με όλους τους υποψηφίους μια και αυτοί θα μας μεταφέρουν προβληματισμούς. Έτσι θα έχουμε και ερωτήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο προερχόμενα από τους υποψηφίους.

Αναμένουμε να δούμε σε ποιες επιτροπές μπορούν να μπουν και μη εκλεγμένα μέλη από εμάς για να στελεχώσουμε μέλη επιτροπών.

Ο προϋπολογισμός βέβαια και τα ανταποδοτικά τέλη από την άλλη θα σχολιάσω ότι άργησαν πάρα πολύ αν και υπάρχει βέβαια η δικαιολογία της συνένωσης των Νομικών Προσώπων, εμείς όπως παρακολουθούμε τις εξελίξεις και έτσι όλο αυτό επηρεάζει την εικόνα των Δήμων. Βέβαια πρόκειται για μια ειδική συνεδρίαση που θα γίνει και απλά αναμένουμε”.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Άλλωστε όπως τόνισε χωρίς εγκεκριμένο προϋπολογισμό δεν μπορεί να πληρωθεί τίποτε. “Αναμένουμε να δούμε τις αρμοδιότητες των Δ.Σ. μια και η βαρύτητα αυτών θα είναι σημαντική. Όσο για το πρόγραμμα συγχωνεύσεων ΔΕΥΑ όλα είναι περίεργα. Δεν ξέρω ποια είναι η πρόθεση της κεντρικής διοίκησης. Κάποιες ΔΕΥΑ θα ωφεληθούν μια και η επιβίωση τους καρκινοβατεί ενώ υπάρχουν ΔΕΥΑ που κινούνται με ορθό τρόπο και σίγουρα θα πάνε προς τα πίσω με την συνένωση. Και πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος της ιδιωτικοποίησης του νερού για αυτό και πρέπει να γίνει ενδελεχής συζήτηση και ενημέρωση για το τι πρέπει να γίνει.

Αλλά και τα γεωγραφικά όρια των συνενώσεων είναι ανοικτά και πρέπει να δούμε και τα δεδομένα. Σίγουρα σε επίπεδο νομού θα είναι το καλύτερο σενάριο συνένωσης. Η ύδρευση και η άρδευση πρέπει να αντιμετωπισθεί νομίζω σε πιο οικογενειακά όρια μια και όσο ανοιγόμαστε αλλάζει και η μορφολογία των Δήμων” τόνισε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: Με ψυχραιμία βλέπουμε την υπόθεση των Τεμπών ενώ θα ψηφίσω το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια
Επόμενο άρθροΥπέρ του καθορισμού των ακτοπλοϊκών δρομολογίων Καβάλας- Θάσου από την τοπική Περιφερειακή Ενότητα, ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος