Λύθηκε το πρόβλημα της έκδοσης πολεοδομικών αδειών στην Θάσο. Ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Μακεδονίας κ. Σωτήρης Λαζαρίδης υπογράμμισε ότι δόθηκε μία 6μηνη παράταση για την έκδοση αδειών για οικόπεδα κάτω από 4 στρέμματα σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Χρυσούπολης.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «το θέμα είχε δημιουργηθεί με το πρόβλημα που είχαμε στην πολεοδομία της Θάσου. Την ευθύνη των αδειών που αφορούσαν το Δήμο Θάσου είχε αναλάβει πλέον η ΔΟΜ Θάσου. Υπήρχαν κάποιες δυσκολίες προκειμένου να εκτελεστεί αυτό το έργο, δήλωναν αδυναμία, υπήρχε μια καθυστέρηση, ο κόσμος περίμενε να εκδοθούν οι άδειές του και πάνω σ’ αυτήν την υπόθεση υπήρχε μια ημερομηνία που «έπνιγε» τον κόσμο. Ήταν 30 Σεπτεμβρίου η οποία πέρασε βέβαια και αφορούσε τα κατά παρέκκλιση άρτια οικόπεδα που είναι κάτω από 4 στρέμματα και είναι τα περισσότερα στο νησί. Υπήρχε κίνδυνος να χάσουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να εκδώσουν οικοδομικές άδειες εφόσον είχαν πάρει όρους δόμησης κλπ.
Έκανε μια κίνηση ο δήμαρχος Θάσου κ. Λευτέρης Κυριακίδης, πριν 15 μέρες. μια συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό του Δήμου Νέστου, με την προοπτική να αναλάβει η ΔΟΜ Θάσου την έκδοση των αδειών που αφορούν το Δήμο Θάσου.
Αυτό θα ήταν χωρίς αντικείμενο αν δεν δινόταν η παράταση, η οποία τελικά δόθηκε την Παρασκευή, τελευταία μέρα που έληγε η προθεσμία και αυτή η προθεσμία πάει μέχρι 31 Μαρτίου 2024. Δόθηκε 6μηνη παράταση και έτσι θα υπάρξει η δυνατότητα να δοθούν αυτές οι άδειες που αφορούν τα οικόπεδα κάτω από 4 στρέμματα τα οποία είναι κατά παρέκκλιση άρτια».
ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300
Πρόσθεσε ότι «σαν Τεχνικό Επιμελητήριο περιμένουμε να προχωρήσει αυτή η συνεργασία του Δήμου Θάσου με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό του Δήμου Νέστου και να βγουν οι πρώτες άδειες διότι έχουν συσσωρευτεί πάνω από 300 άδειες ανεκτέλεστες. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτήν την 6μηνη προθεσμία καθώς δύσκολα θα δοθεί άλλη παράταση».

Προηγούμενο άρθροΤην Παρασκευή η κεντρική ομιλία του Χ. Χρυσανίδη στο Galaxy
Επόμενο άρθροΗ λεπτοσπείρωση ανησυχεί την ιατρική κοινότητα Καβάλας