Οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και όχι η εκδήλωση ενδιαφέροντος για κάλυψη κενών θέσεων για δυο μήνες, είναι η λύση που πρέπει να δοθεί, ώστε να λυθεί άπαξ δια παντός το πρόβλημα της υποστελέχωσης του παραρτήματος του Ε.Κ.Α.Β. στην Π.Ε. Καβάλας, τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Κώστας Τσιτσιλικάκης.

”Χρόνια τώρα μιλάμε για την υποστελέχωση του παραρτήματος του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας, η οποία γίνεται περισσότερο αισθητή τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω του ότι η περιοχή μας δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Κάθε χρόνο φωνάζουμε και λέμε ότι θέλουμε επιπλέον προσωπικό, για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στον μεγάλο όγκο περιστατικών που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε”, ανέφερε αρχικά ο κ. Τσιτσιλικάκης.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

”Γι’ αυτό και κάθε χρόνο γίνεται μια πρόσκληση ενδιαφέροντος για διασώστες από την υπόλοιπη Ελλάδα, που εργάζονται σε άλλους τομείς και παραρτήματα και δεν έχουν τόσο πολύ τουρισμό το καλοκαίρι, να μετακινηθούν στην άδειά τους και να βοηθήσουν το έργο μας. Υπήρξε μια πρόσκληση ενδιαφέροντος στις αρχές της εβδομάδας για περιοχές όπως η Παραλία Οφρυνίου, η Αμφίπολη και η Θάσος. Περιμένουμε κάποιους εργαζόμενους που θα κάνουν αίτηση στην κεντρική υπηρεσία, ώστε στην άδειά τους το καλοκαίρι να ενισχύσουν την προσπάθειά μας”, σημείωσε στη συνέχεια ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΘΑΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

”Για να γίνει όμως μια πρόσκληση ενδιαφέροντος θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι αυτοί οι εργαζόμενοι θα έχουν στέγαση και διατροφή. Γι’ αυτό σημαντικό ρόλο έχουν οι δήμοι Θάσου και Παγγαίου, οι οποίοι εξασφάλισαν, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, στέγαση και σίτιση των εργαζομένων. Ιδιαίτερα στην περιοχή του Παγγαίου βοήθησε πολύ κι ένας επιχειρηματίας, που διασφάλισε τη στέγαση. Θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε και ελπίζουμε οι συνάδελφοι να κάνουν το αίτημα για να έρθουν στην περιοχή μας”, επισήμανε ακόμη στις δηλώσεις του στην ΕΡΑ Καβάλας ο Κώστας Τσιτσιλικάκης.

Η ΛΥΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ

”Βέβαια αυτά είναι ημίμετρα. Η λύση πρέπει να είναι διαχρονική. Οι εργαζόμενοι αυτοί έρχονται μόνο για δυο μήνες, ενώ τα προβλήματα υπάρχουν όλο τον χρόνο. Το πρόβλημα θα λυθεί άπαξ δια παντός αν θα υπάρξουν οι θέσεις και θα γίνουν προσλήψεις για να καλυφθούν μόνιμα οι θέσεις σε Θάσο και Παραλία Οφρυνίου, ώστε να υπάρχει το λιγότερο δυνατό πρόβλημα σε αυτές τις περιοχές. Από εκεί και πέρα περιμένουμε ουσιαστικά να γίνουν τα αιτήματα και να δούμε ποιες θα είναι οι δυνάμεις μας φέτος το καλοκαίρι στις δυο αυτές περιοχές”, ανέφερε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας.

Προηγούμενο άρθροΛαϊκή Συνέλευση θα προκαλέσει ο πρόεδρος της Νέας Καρβάλης Νίκος Καρακεϊσογλου για την χάραξη της σιδηροδρομικής σύνδεσης
Επόμενο άρθροΕκλογές ΤΕΕ ΑΜ: Πρώτη η ΔΚΜ