Από τις μεσημβρινές ώρες βρίσκεται στην πυρκαγιά του Δήμου Νέστου ο Αντιπεριφερειάρχης Αλέξης Πολίτης. Με ανάρτηση του πριν λίγο ζητά κι άλλα εναέρια μέσα:

“Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Η νύχτα προμηνύεται δύσκολη και μεγάλη. Οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα αντίξοες και τα πολλά παράλληλα μέτωπα τις δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο. Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων πρέπει να ενισχυθούν από επιπλέον εναέρια μέσα με το πρώτο φως του ηλίου”.

Στην Καβάλα, υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς. “Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Η νύχτα προμηνύεται δύσκολη και μεγάλη. Οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα αντίξοες και τα πολλά παράλληλα μέτωπα τις δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο. Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων πρέπει να ενισχυθούν από επιπλέον εναέρια μέσα με το πρώτο φως του ήλιου”, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης.

Οι περιοχές που θα βρεθούν στο ανώτατο επίπεδο επικινδυνότητας την Τρίτη και την Τετάρτη

Ακραίες πυρομετεωρολογικές συνθήκες αναμένονται σε μεγάλα τμήματα της χώρας μας την Τρίτη (22.08.2023) και την Τετάρτη (23.08.2023), όπως προκύπτει από την ανάλυση των πιο πρόσφατα διαθέσιμων προγνωστικών στοιχείων της Πυρομετεωρολογικής Ομάδας FLAME της μονάδας ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ). Αιτία των ακραίων πυρομετεωρολογικών συνθηκών αποτελεί ο συνδυασμός υψηλών θερμοκρασιών, ξηρής ατμόσφαιρας και σημαντικά ενισχυμένων ανέμων.

Με βάση το Καναδικό Σύστημα Πυρομετεωρολογικών Δεικτών, στο ανώτατο επίπεδο επικινδυνότητας εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών αναμένεται την Τρίτη να βρεθούν η Αν. Μακεδονία και Θράκη, η Χαλκιδική, η Θεσσαλία, η Αιτωλοακαρνανία, η Εύβοια, η Φωκίδα, η Φθιώτιδα, η Βοιωτία, η Αττική, η Αχαΐα, η Κορινθία, η Αργολίδα, η Λακωνία, η Θάσος, η Σαμοθράκη, η Λήμνος, η Λέσβος, η Χίος και περιοχές σε Ηλεία, Μεσσηνία, Κεφαλονιά, και Βόρειες Κυκλάδες.

Για την Τετάρτη, ανώτατο επίπεδο επικινδυνότητας εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών αναμένουμε σε Θράκη, Εύβοια, Φωκίδα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Αττική, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Σαμοθράκη και τοπικά σε Ηλεία, Αχαΐα, Μεσσηνία, Θεσσαλία, Λέσβο, Χίο και Βόρειες Κυκλάδες.

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζει το μέτωπο στο Νέστο
Επόμενο άρθροΑλεξανδρούπολη: Νέα εφιαλτική νύχτα λόγω της μεγάλης φωτιάς – Εκκενώνεται το Γενικό Νοσοκομείο