Τις συμβάσεις για δύο έργα που θα συμβάλουν στην ασφάλεια του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, συνολικού προϋπολογισμού 2,6 εκατομμυρίων ευρώ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος στην πόλη της Δράμας με τους νόμιμους εκπροσώπους των αναδόχων εταιρειών.
Η πρώτη σύμβαση αφορά στο έργο βελτίωσης της οδικής ασφάλειας της επαρχιακής οδού Δράμα – Σιδηρόνερο.
Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 1,3 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο προβλέπει εργασίες βελτίωσης του οδοστρώματος, τοποθέτηση καινούργιων στηθαίων ασφαλείας και νέα οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση σε τμήματα του δρόμου που έχουν υποστεί φορές. Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία «Ι. ΤΑΪΡΗΣ ΑΒΕΤΕ».
Η δεύτερη σύμβαση αφορά στο έργο αποκατάστασης της στατικότητας της γέφυρας του ποταμού Νέστου στην Εθνική Οδό 14 Δράμα – Παρανέστι.
Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 1,3 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο προβλέπει παρεμβάσεις πάνω στην υπάρχουσα γέφυρα για την αποκατάσταση της στατικότητάς της μέχρι να κατασκευαστεί η νέα γέφυρα του ποταμού Νέστου. Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία «AS BUILD ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».
Στην υπογραφή των συμβάσεων παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Πολιτικών κ. Αριστείδης Μωυσιάδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δράμας κ. Γιώργος Ζιμπίδης και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Δράμας.

Προηγούμενο άρθροΑπάντηση ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου
Επόμενο άρθροΣε απόγνωση οι γονείς με τις ιώσεις – Γέμισαν τα παιδιατρικά νοσοκομεία και άδειασαν τα σχολεία