«Με πιάνουν τα γέλια όταν μιλάμε για το τεκμήριο της αθωότητας. Όταν οι εγκληματικές ενέργειες και οι τρόποι με τους οποίους μεταχειρίστηκαν το κορίτσι μας και οι βασανισμοί που δέχτηκε είναι πασιφανείς, τότε για ποιο τεκμήριο της αθωότητας μιλάμε;», είπε ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη αναφερόμενος στην αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου των δύο καταδικασθέντων για τη δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας.

Οι δύο κατηγορούμενοι επικαλούνται το τεκμήριο της αθωότητας και εσφαλμένη εφαρμογή του νόμου, επειδή κατά τη διάρκεια της δίκης η κοινή γνώμη ήταν στραμμένη εναντίον τους. «Αυτά τα δύο μπουμπούκια ήταν γνωστά στην κοινωνία της Ρόδου», λέει ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ.

«Κάθε φορά ζητιανεύουμε για να έρθουμε στην Αθήνα για τα δικαστήρια»

«Σαράντα δίκες και 45 μαζί με τον Άρειο Πάγο είναι συνολικά εκείνες που πραγματοποιήθηκαν. Αν αναλογιστείτε, επί 2.000 χιλιόμετρα από το Διδυμότειχο, θα ήταν σαν να κάναμε τον γύρο του κόσμου δύο φορές με το αυτοκίνητό μας», είπε συντετριμμένος ο πατέρας και αναρωτήθηκε ποια οικογένεια μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά τα έξοδα, όταν οι εγκληματίες φτάνουν στον Άρειο Πάγο.

«Το έχουν αυτό το δικαίωμα, δεν το αρνείται κανένας. Αλλά όμως επιτέλους η πολιτεία να ενσκήψει και στα προβλήματα και κυρίως στα οικονομικά, δεν μιλάω για τα ψυχικά, που κάθε φορά ζητιανεύουμε για να έρθουμε στην Αθήνα για τα δικαστήρια», ανέφερε ο κ. Τοπαλούδης.

«Πού είναι αυτό το ρημάδι κράτος για τις οικογένειες των θυμάτων; Καλά κάνει και δέχεται τις ενστάσεις, τα Εφετεία και τους Άρειους Πάγους για τους εγκληματίες, αλλά όμως να υπάρχει μία προϋπόθεση. Να καταβάλλετε εσείς οι εγκληματίες το ποσό για όλα τα δικαστικά έξοδα, για τους αρεοπαγίτες, για τους δικαστές, για τις οικογένειες των θυμάτων και μετά να δέχεστε εσείς σαν κράτος να γίνει ένσταση, το Εφετείο ή ο Άρειος Πάγος», σημειώνει ο πατέρας της άτυχης φοιτήτριας.

«Εκεί θα δοθεί η μαγκιά σας. Όχι να πληρώνουμε κι εμείς ως Έλληνες φορολογούμενοι τον δωρεάν δικηγόρο του εγκληματία του παιδιού μας», συνεχίζει. «Γιατί να μην μπει ο όρος γυναικοκτονία; Γιατί να μην μπει ο όρος οικογενειοκτονία στον Ποινικό Κώδικα; Τι σημαίνει οικογενειοκτονία; Έχουν δολοφονήσει τις οικογένειές μας, όχι μόνο τα παιδιά μας», τόνισε ο τραγικός πατέρας.

Προηγούμενο άρθροΚακοκαιρία προ των πυλών: Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη υπό τον Βασίλη Κικίλια ενόψει του νέου κύματος
Επόμενο άρθροΕυχαριστήριο του Συλλόγου Διδασκόντων του Νηπιαγωγείου- Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού-Νηπιαγωγείου Παναγίας Θάσου στον πρόεδρο της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής