Το τριήμερο 16 έως 18 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε το Γ΄ συμπόσιο «Η Καππαδοκία των Ζώντων Μνημείων».
Πετυχημένες, πολυπληθείς εκδηλώσεις στο Ακόντισμα, όπου παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις των καλεσμένων μας, αρχειακού και Ιστορικού ενδιαφέροντος. Βραβεύθηκε η Έφορος Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου κυρία Σταυρούλα Δαδάκη για το πολύπλευρο έργο και τη στήριξη που παρέχει στο Κέντρο Καππαδοκικών Μελετών και παρουσιάστηκε ο τόμος «Κώδιξ» των πρακτικών των δύο τελευταίων συμποσίων 2022-2023.
Το τριήμερο έληξε με την μοναδική παράσταση στην Αθήνα, στο θέατρο της Δώρας Στράτου, όπου το πολυπληθές μουσικό-χορευτικό σχήμα του Κέντρου Καππαδοκικών Μελετών παρουσίασε με τον καλλίτερο τρόπο τους τουρκόφωνους χορούς και τραγούδια του Γκέλβερι Καππαδοκίας.
Ως οργανωτές, ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου, την Περιφέρεια Α.Μ.Θ. και ιδιαίτερα την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, τον Δήμο Καβάλας και την «Δημωφέλεια», τους εισηγητές, τα μέλη, τους χορευτές μας και όλους όσους με κάθε τρόπο ήταν παρόντες και μας συμπαραστάθηκαν.

Προηγούμενο άρθροΟ Δήμος Παγγαίου βραβεύτηκε απόψε στα “ΟΤΑ AWARDS” στην Αθήνα
Επόμενο άρθροΣτηρίζω τις επιλογές της ΝΔ και αυτή στον Χρήστο Μέττιο, όντας κυβερνητικός βουλευτής” δηλώνει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος