Ο Δήμος Θάσου με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση, αναδεικνύοντας και πάλι το κοινωνικό του πρόσωπο, με μια συγκινητική και μεγαλειώδη εκδήλωση – αφιέρωμα για τη Γιορτή της Μητέρας, τίμησε και φέτος τις μητέρες με βαθιά εκτίμηση και σεβασμό, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό τους την αγάπη και την αφοσίωση, στην αίθουσα ενός ασφυκτικά γεμάτου από κόσμο «Καλογερικού», στη Θάσο.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τη Νεανική και Μικτή Χορωδία του Δήμου Θάσου και αγκαλιάστηκε με απέραντη αγάπη από το κοινό, που με κάθε ευκαιρία εκδηλώνει την απόλυτη στήριξή του στη Δημοτική Χορωδία.

Σε τούτες τις ημέρες, μπροστά στις προκλήσεις της κρίσιμης πραγματικότητας, όπου μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας δοκιμάζονται, με αίσθημα ανιδιοτελούς προσφοράς, τα μέλη των Χορωδιών με το έργο τους κρατούν ζωντανή την αισιοδοξία, ώστε οι αξίες της ζωής να συνεχίσουν να εξελίσσονται με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Μέσα από τη φυσική ομορφιά της Άνοιξης, μέσα από τα αρώματα και τα χρώματα των λουλουδιών, αλλά και μέσα από τις μελωδίες των Χορωδιών, ξεπρόβαλλε η ιερή εικόνα της Μητέρας, της πλέον αφανούς ηρωίδας της κοινωνίας μας.
Οι καθιερωμένες και θεσμοθετημένες εκδηλώσεις του Δήμου Θάσου, αποτελούν αφορμή για εσωτερική μεταμόρφωση και ανεξάντλητη πηγή δύναμης για προσωπικούς και συλλογικούς αγώνες, και προσφέρουν πλουσιοπάροχα ελπίδα και αισιοδοξία για το αύριο.

Με γνώμονα ότι ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, αλλά επένδυση και κληρονομιά για τις επόμενες γενιές, ο Δήμος Θάσου σε συνεργασία με όλους τους φορείς του νησιού, με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει, στοχεύει στην ανάδειξη των δυνατοτήτων της περιοχής.

Η επιμέλεια του ποιοτικού και πλουραλιστικού προγράμματος που ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους, ανήκει στην καθηγήτρια των Χορωδιών του Δήμου Θάσου Πελαγία Αναγνωστάκη.

Τις χορωδίες διηύθυνε εθελοντικά η χαρισματική Αργυρώ Παπαλάσκαρη.

Ακούστηκαν κείμενα, ποιήματα και τραγούδια, όλα αφιερωμένα στη γιορτή της μητέρας, που τα απέδωσαν με θαυμαστό τρόπο, τόσο η Νεανική όσο και η Μικτή Χορωδία του Δήμου Θάσου, συγκινώντας και ευαισθητοποιώντας τους θεατές, αποσπώντας το θερμό τους χειροκρότημα.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θάσου Ελευθέριος Κυριακίδης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στον πρωτεύοντα ρόλο της Μητέρας στην κοινωνία και συνεχάρη τα μέλη των Χορωδιών του Δήμου για το έργο τους. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θάσου Γεώργιος Κουτσουμανής φανερά γοητευμένος από την πολυπληθή συμμετοχή εξέφρασε για ακόμη μία φορά την αμέριστη στήριξή του, αλλά και όλης της Δημοτικής Αρχής, στις δράσεις τους.

Χαιρετισμό επίσης απεύθυνε η πολυβραβευμένη ποιήτρια-πεζογράφος Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου-Φιλιππίδη αφιερώνοντας στο κοινό ένα ποίημά της ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου Μανίτσας Δημήτρης, ο Αντιδήμαρχος Σωτήρης Στρατηγέντας, και η Περιφερειακή Σύμβουλος Πολυμέρου Μαρία.

Προηγούμενο άρθροΠαρουσία μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου εορτάστηκαν τα «ελευθέρια» της Αλεξανδρουπόλεως
Επόμενο άρθροΣτις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού η Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου