Επανήλθε η παραγωγή πετρελαίου στο κοίτασμα του Πρίνου. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο ενημέρωσης κ. Σωτήρη Χιωτάκη σύντομα θα έχουμε και την φόρτωση του πρώτου φορτίου στο τάνκερ της BP.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είναι μια σταθεροποιημένη παραγωγή που έχει ξεκινήσει εδώ και 1,5 μήνα περίπου, γύρω στα 2000 βαρέλια. Το τεχνικό μας τιμ προσπαθεί να την αυξήσει το επόμενο διάστημα με την προσθήκη κάποιων άλλων γεωτρήσεων σε παραγωγή. Είναι η επιστροφή στην κανονικότητα που είχαμε ανάγκη εμείς και η περιοχή. Όταν υπάρχει παραγωγή είναι αυξημένος και ο κύκλος εργασιών. Προς το τέλος του μήνα ή στις αρχές Ιουλίου, θα έχουμε και την πρώτη εκφόρτωση πετρελαίου στην BP. Θα δούμε μια εικόνα που έχουμε να τη δούμε πάνω από 1,5 χρόνο στον Πρίνο. Είναι κάτι ευχάριστο».

ΚΟΙΤΑΣΜΑ «Ε»

Πρόσθεσε ότι «υπάρχει προγραμματισμός για το Κοίτασμα «Ε». Έγιναν πρόσφατα εργασίες στον κόλπο της Καβάλας για την τοποθέτηση απαραίτητων κατασκευών για την υποδοχή της πλατφόρμας. Έχουμε ακόμη χρόνο γι’ αυτό.

Το πολύ σημαντικό είναι ότι σε μία περίοδο που δεν είναι και η καλύτερη για τις πετρελαϊκές εταιρείες διεθνώς, υπό την έννοια ότι έχει υπάρξει άνοδος τιμών γενικά, αλλά όχι για τον Πρίνο, σε μερικές περιπτώσεις έχει εμφανίσει αυξημένα έσοδα, από την άλλη έχουμε πολύ αυξημένα κόστη σε οτιδήποτε γίνεται. Οπότε είμαστε πολύ προσεκτικοί. Το σίγουρο είναι ότι μπήκαμε σε μία κανονικότητα».

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Τέλος για την αιμοδοσία της Energean είπε ότι «με αφορμή την παγκόσμια μέρα του εθελοντή αιμοδότη, για πρώτη φορά έγινε μέσα στις εγκαταστάσεις μας στη Νέα Καρβάλη αιμοδοσία και είχαμε μεγάλη συμμετοχή από τους συναδέλφους, σε βαθμό που μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι θα συγκεντρώσουμε συνολικά 50 φιάλες, μαζί με την αιμοδοσία που θα γίνει το Σεπτέμβριο στα γραφεία της Αθήνας.

Να ευχαριστήσουμε την κ. Ευαγγελία Πανώρη, διευθύντρια του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καβάλας, που είχε την επίβλεψη της αιμοδοσίας και βοήθησε στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας».

Προηγούμενο άρθροΔεν τίθεται θέμα ανησυχίας για το μικρόβιο του στρεπτόκοκκου, σύμφωνα με τον Διευθυντή Υγείας, Χρήστο Παπαδόπουλο
Επόμενο άρθροΣυνεχίζει ο Ντίνος Κλειτσιώτης την προσπάθεια του και θα ανακοινώσει το όνομα του συνδυασμού του