Μισθώθηκε ο νέος χώρος για το Ειρηνοδικείο της Θάσου. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Γραμμένος σημείωσε ότι τρέχουν οι διαδικασίες για την διαρρύθμιση του κτιρίου.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «ήταν το πρώτο αναγκαίο βήμα που έπρεπε να γίνει για να γίνει η μίσθωση του ακινήτου. Στη συνέχεια έχουμε έναν αγώνα δρόμου γιατί θα πρέπει να γίνουν κάποιες διαμορφώσεις στο χώρο για να είναι κατάλληλος για τη στέγαση του Ειρηνοδικείου Θάσου. Τα δικαστικά μέγαρα έχουν μια ιδιαιτερότητα σε ό,τι αφορά την εσωτερική διαρρύθμιση. Πρέπει να γίνει αίθουσα συνεδριάσεων, τα γραφεία κλπ. Έχουν γίνει κάποιες συνεννοήσεις. Είναι μια τυπική διαδικασία, δεν είναι κάτι που γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη, όμως χωρίς την υπογραφή του μισθωτηρίου δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα.

Ένας λόγος που πολύ γρήγορα θα τρέξουν οι εξελίξεις, είναι ότι ήδη το Υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκινάει να καταβάλλει μίσθωμα για το νέο κτήριο. Ήδη πληρώνει και για το παλιό κτήριο όπου στεγάζεται τώρα το Ειρηνοδικείο. Οπότε θα τρέξει τις διαδικασίες για να έχουμε γρήγορα την οριστική μετεστέγαση και τη λειτουργία του».

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥΣ

Πρόσθεσε ότι «από τότε που αναλάβαμε το 2018 στην πρώτη θητεία μας ξεκινήσαμε τις επαφές με το υπουργείο Δικαιοσύνης. Και με τον προηγούμενο υπουργό Δικαιοσύνης κ. Καλογήρου είχαμε πολύ καλή επαφή αλλά με τον κ. Τσιάρα από τα μέσα του 2019 προχωρήσαμε γρήγορα τις διαδικασίες με τη συμπαράσταση του υπουργείου και των υπηρεσιών του. Η συμβολή του υπουργού κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου ήταν καθοριστική στην εξέλιξη των γεγονότων, αλλά παρ’ όλα αυτά χρειάστηκε ένα διάστημα γύρω στα 6 χρόνια για να φτάσουμε σ’ αυτήν τη συμφωνία, λόγω διάφορων γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που είχαμε να αντιμετωπίσουμε, κυρίως από τη μεριά της ΕΤΑΔ. Καθοριστική ήταν και η συμβολή του δημάρχου Θάσου, κ. Λευτέρη Κυριακίδη που χωρίς τη βοήθειά του δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί αυτό το σχέδιο, καθώς κάποια στιγμή η ΕΤΑΔ απαίτησε να μισθωθεί το σύνολο του κτηρίου και όχι μόνο το ισόγειο όπως συμφωνήσαμε εξ αρχής. Τότε παρενέβη ο δήμος Θάσου και μίσθωσε τον πρώτο όροφο.

Στόχος είναι να μεταφέρουμε εκεί, αργότερα και το Υποθηκοφυλακείο Θάσου που τώρα στεγάζεται σε διαμέρισμα που δεν πληρεί τις προϋποθέσεις. Πιστεύουμε ότι όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες θα έχουμε έναν δικαστικό σχηματισμό αντάξιο του νησιού».

Προηγούμενο άρθροΦίλιππος Αναστασιάδης: Η 19η Μαΐου είναι μία ημέρα πένθους αλλά ταυτόχρονα μνήμης και τιμής
Επόμενο άρθροΝέο πρόγραμμμα LEADER 2023-2027