Κατάμεστα είναι τα ξενοδοχεία της Θάσου από τουρίστες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρη Παρασχούδη υπερισχύουν οι Βαλκάνιοι τουρίστες.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «είναι Ιούλιος και η κίνηση έχει επιταχυνθεί. Από τέλη Ιουνίου η Θάσος είναι σχεδόν γεμάτη και αυτό φαίνεται στα καταλύματα, στα εστιατόρια και τους δρόμους. Είναι ένα νησί γεμάτο από τουρίστες, κυρίως Βαλκάνιους αλλά και Ευρωπαίους. Οι Βαλκάνιοι που έρχονται με τα οχήματά τους κάνουν περισσότερο αισθητή την παρουσία τους σε σχέση με άλλες εθνικότητες που έρχονται αεροπορικώς».

ΔΕΝ ΞΟΔΕΥΟΥΝ ΕΥΚΟΛΑ

Πρόσθεσε ότι «η πλειοψηφία των τουριστών είναι Βαλκάνιοι. Έχουν επανέλθει οι Ρουμάνοι, φυσικά υπάρχουν και αρκετοί Σέρβοι υπάρχουν και οι Βούλγαροι. Το πρόβλημά μας είναι κατά πόσο ξοδεύουν αυτοί οι άνθρωποι. Κατά την περίοδο της πανδημίας και μέχρι πέρυσι και είχαν και ήθελαν να ξοδέψουν. Φέτος γυρίσαμε στα παλιά, ο κόσμος δεν ξοδεύει εύκολα. Υπάρχει ακρίβεια, οι τιμές έχουν ανέβει και αυτό είναι το δύσκολο. Και για τον επιχειρηματία, που πρέπει να ισορροπήσει χαμηλές τιμές και υψηλά κόστη λειτουργίας. Κι αυτό είναι μια δύσκολη εξίσωση. Προσπαθούμε να βρούμε τις ισορροπίες μας στη νέα κανονικότητα.

Ο κόσμος έχει έρθει. Στις αρχές του καλοκαιριού ανησυχήσαμε όχι μόνο στη Θάσο αλλά σε όλη την Ελλάδα. Εν τούτοις πιστεύω ότι το καλοκαίρι θα είναι όπως αυτά του 2022 και του 2019. Το ζητούμενο είναι να μετατραπεί η επισκεψιμότητα και σε πόρους για την περιοχή μας».

Προηγούμενο άρθροΜεγάλες προσδοκίες από τον εμπορικό κόσμο της Καβάλας για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της νέας επένδυσης στην Ακτή Μπάτης