O ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε στις εκλογές και ο Αλέξης Τσίπρας σκέφτεται τις επόμενες κινήσεις του. Ακόμα και οι συγχωριανοί του, στο Αθαμάνιο Άρτας έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη…

Ο Αλέξης Τσίπρας κατάγεται από το χωριό Αθαμάνιο στην Άρτα, αλλά οι συγχωριανοί του επέλεξαν για πρώτο κόμμα τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στην δημοτική ενότητα ήταν ανεβασμένα σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, ωστόσο ο στόχος της πρωτιάς δεν επετεύχθη.

Στη δημοτική ενότητα Αθαμανίας Αρτας, η Νέα Δημοκρατία μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων συγκέντρωσε το 40,90% (1.317), έναντι 35,37% (1.139) του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε όλο τον Δήμο Τζουμέρκων η ΝΔ κυριάρχησε με 38,32% (2.092), έναντι 35.39% (1.932) του ΣΥΡΙΖΑ, με το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί με 9,32% στο 97.37% της ενσωμάτωσης.

Στις εκλογές του 2019 τα δύο κόμματα είχαν δώσει μεγάλη μάχη για την πρωτιά. Η ΝΔ είχε κερδίσει με 20 ψήφους διαφορά όπως βλέπουμε στον παρακάτω πίνακα.

Ο χάρτης της Ελλάδας έγινε όλος μπλε στη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση, με τη ΝΔ να καταγράφει ιστορική νίκη. Το μοναδικό κόκκινο κομμάτι στον χάρτη, η μόνη περιφέρεια που έχασε η Νέα Δημοκρατία, είναι η Ροδόπη.

Προηγούμενο άρθροΜακάριος Λαζαρίδης: Συνεχίζουμε την πορεία προς τα εμπρός, για την Ελλάδα μας, για την Καβάλα μας
Επόμενο άρθροΕκλογές 2023: Αντίστροφη μέτρηση για τις διερευνητικές εντολές – Στις 11:30 ο Τασούλας στην Σακελλαροπούλου