Αγαπητές Δημότισσες και αγαπητοί Δημότες,
μετά από τέσσερα χρόνια προσφοράς και συστηματικής δουλειάς στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου της Θάσου σας παρουσιάζουμε το αδιαμφησβήτητο έργο μας.
Μέσα από δύσκολες καταστάσεις και αφού αντιμετωπίσαμε τον πρώτο καιρό ζητήματα οικονομικής επιβίωσης της Επιχείρησης, διατηρήσαμε τις υφιστάμενες δομές και τις αναπτύξαμε με πρόγραμμά και σχέδιο.

Με αρωγό το Δήμαρχο αλλά και το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης, συλλογικά, καταρτήσαμε ετησίως πλούσια προγράμματα δράσεων, με τη βοήθεια ντόπιων καλλιτεχνών αλλά και Συλλόγων, με σεβασμό στον Πολιτισμό και την Ιστορία του τόπου μας.
Ενδυναμώσαμε το “Φεστιβάλ Τεχνών Θάσου” και πραγματοποιήσαμε, μαζί με Συλλόγους Γονέων, δράσεις και εκδηλώσεις για τα παιδιά μας την περίοδο των Χριστουγέννων.
Με κύριο μέλημα την πολιτιστική ψυχαγωγία των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας προγραμματίσαμε πλήθος εκδηλώσεων, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα, διαφυλάττοντας την μοναδική αισθητική των μνημείων τέλεσης των εκδηλώσεων, που αποτελούν την πολιτιστική κληρονομιά της Θάσου.

Η Θάσος είναι η πατρίδα του Πολύγνωτου Βαγή, ιδρυτή της σύγχρονης ζωγραφικής. Διατηρήσαμε την επισκεψιμότητα του Μουσείου Πολύγνωτου Βαγή στην Ποταμιά και μάλιστα καθιερώσαμε τη δωρεάν είσοδο στους χώρους του ώστε να δώσουμε την ευκαιρία στο ευρύ κοινό να γνωρίσει από κοντά τις δημιουργίες του. Προβήκαμε σε αναγκαίες επιδιορθώσεις στην είσοδο και στο εσωτερικό του κτιρίου και καταγράψαμε τα εκθέματά του. Η Θάσος είναι ο τόπος που «φιλοξενεί» τα πρώτα υπόγεια ορυχεία οριζόντιας εξόρυξης στην Ευρώπη. Έχει ένα από τα ομορφότερα αρχαία Θέατρα καθώς και ένα σπουδαίο γεωμεταλλευτικό συγκρότημα με μοναδικά κτίρια. Είναι ένας προορισμός με μια αναρίθμητη σειρά ιστορικών μνημείων και χώρων μοναδικού φυσικού κάλλους.
Το νησί της Θάσου αποτελεί ένα σύγχρονο βήμα πολιτιστικής δημιουργίας και καλλιτεχνικού διαλόγου.

Το 2019, ως Πρόεδρος, παρέλαβα μαζί με το υπόλοιπο Δ.Σ. τη Δημοτική Χορωδία, Παιδική – Νεανική και Μικτή καθώς και τις Δημοτικές Θεατρικές Ομάδες Ενηλίκων Λιμένα και Λιμεναρίων.
Έπρεπε να σκεφτούμε άμεσες, γρήγορες, πετυχημένες και με προοπτικές λύσεις ώστε να καταστεί η Κοινωφελής Επιχείρηση βιώσιμη και να σταθεί ως ξεχωριστή οντότητα.
Συνεχίσαμε όλες τις δράσεις διαδικτυακά κατά την περίοδο της Πανδημίας σημειώνοντας την παντελή έλλειψη μόνιμου προσωπικού αλλά την ύπαρξη εξωτερικών συνεργατών με διάθεση για δουλειά και προσφορά.
Τι καταφέραμε;

  1. Οικονομική διαχείριση και ανάπτυξη
    Αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της Επιχείρησης και πλέον αναγνωρίζεται η φερεγγυότητά μας.
  2. Προβολή και επικοινωνία
    Δημιουργήσαμε την ιστοσελίδα της επιχείρησης και νέα σελίδα στα κοινωνικά δίκτυα με σκοπό την άμεση ενημέρωση του κοινού με τις δράσεις και τις εκδηλώσεις της Επιχείρησης.
  3. Κτίρια –υποδομές-περιουσία
    Από την πρώτη στιγμή στοχεύσαμε στη μέγιστη αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της Επιχείρησης διασφαλίζοντας τα έσοδά της με την υπογραφή νέων αυξημένων μισθωτηρίων. Ανακατασκευάσαμε πλήρως το κτίριο της ΔΗ.Κ.Ε.Θ. στα Λιμενάρια και δημιουργήσαμε ένα νέο λειτουργικό και πλήρως εξοπλισμένο εικαστικό χώρο.
  4. Πολιτιστικές δράσεις
    Δημιουργήσαμε δυο Παιδικές Θεατρικές Ομάδες στο Λιμένα και στα Λιμενάρια.
    Ενδυναμώσαμε τη Δημοτική Χορωδία, Παιδική – Νεανική και Μικτή καθώς και τις Δημοτικές Θεατρικές Ομάδες Λιμένα και Λιμεναρίων.
    Συμμετείχαμε σε εκδηλώσεις ανά την Ελλάδα με τις Δημοτικές Θεατρικές Ομάδες και με τη Δημοτική Χορωδία.
    Διοργανώσαμε πολλές γιορτές και εκπαιδευτικές δράσεις. Συγκεκριμένα θεατρικές παραστάσεις, με τις Δημοτικές Θεατρικές Ομάδες, καθώς και Καλοκαιρινές και Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με τη Δημοτική μας Χορωδία.
    Χώροι διεξαγωγής των εκδηλώσεων ήταν το Ιστορικό κτίριο «Καλογερικό» στη Θάσο, (Λιμένας), οι Αποθήκες Μεταλλείων στα Λιμενάρια, το Πολιτιστικό Κέντρο Λιμεναρίων, ο αύλειος χώρος του Αρχαιολογικού Μουσείου Θάσου, ο χώρος του «Αρσανά» στην Ποταμιά, το Θεατράκι στο Μικρό Καζαβίτι, η πλατεία στην Παναγία και άλλα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Θάσου, με στόχο την πραγματοποίηση των πολιτιστικών δράσεων σε όλο το νησί.
    Συντελεστές ήταν εξαιρετικοί Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, ντόπιοι και μη, που μοιράστηκαν τις δημιουργίες τους με το ευρύ κοινό.
    Καθιερώσαμε την πρωτοβουλία ανάδειξης των καλλιτεχνών του νησιού.
    Υλοποιήσαμε θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, εργαστήρια ζωγραφικής και χειροτεχνίας, διαγωνισμούς δημιουργίας Χριστουγεννιάτικης κάρτας, εργαστήρια ρομποτικής, αγώνες σκάκι κ.α.
    Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσοι βοήθησαν για να γίνουν όλα τα παραπάνω.
    Η Κοινωφελής Επιχείρηση στέκεται πλέον ακμαία, λειτουργική και βιώσιμη με πρώτη μας προτεραιότητα τον πολίτη της Θάσου αλλά και τους επισκέπτες του Νησιού μας.
    Με την ίδια διάθεση, σχέδιο και όραμα θα συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια.
    Θάσος, 2023
    ΓΙΑ ΤΗ ΔΗ.Κ.Ε.Θ.
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
    ΚΟΥΤΣΟΥΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Προηγούμενο άρθροΣυχνό φαινόμενο και οι ηλεκτρονικές απάτες εις βάρος πελατών λογιστικών γραφείων και στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΕκπαιδευτικός σύλλογος «μαϊμού» στην Καβάλα εξαπατούσε τα μέλη-Πώς δρούσε