Απογοήτευση επικρατεί στους δημότες και την τοπική κοινωνία του νησιού μετά την δήλωση του Λευτέρη Μερέση για κάθοδο του στο Δήμο Θάσου και πάλι μετά απο την τελευταία του πολιτική αποτυχία.

Μάλιστα απορούν εαν θα βρει υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και εάν θα φτάσει πραγματικά να συμπληρώσει ψηφοδέλτιο για να κατέβει στις εκλογές.

Ας μην ξεχνάμε το ρεπορταζ της εποχής εκείνης (19 Σεπτεμβρίου 2013) οτι είχε τεθεί αργία -από τη θέση του δημοτικού συμβούλου που κατέχει- τέθηκε ο πρώην δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Μερέσης.

Η σχετική απόφαση που υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Θανάσης Καρούντζος, στάλθηκε χθες στο νησιώτικο δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Το διατακτικό της απόφασης αναφέρει: «Θέτουμε σε αργία τον κ. Ελευθέριο Μερέση του Ιωάννη, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Θάσου, σύμφωνα με το υπ. αριθμ. 247/2011 αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θράκης και μέχρι την έκδοση αθωωτικής απόφασης επί της κατηγορίας που τον βαρύνει, οπότε αίρεται αυτοδικαίως το μέτρο της αργίας και θεωρείται ως μηδέποτε επιβληθείσα.

Με την απόφαση αυτή αναστέλλεται η οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα ή άσκηση καθηκόντων που αποκτήθηκε ή ανατέθηκαν αντίστοιχα εξαιτίας της ιδιότητάς του ως Δημοτικού Συμβούλου, την οποία απέκτησε από την παραπάνω ορκωμοσία του.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση το βούλευμα που απέστειλε το Συμβουλίου Εφετών Θράκης και με το οποίο παραπέμπει σε δίκη τον πρώην δήμαρχο, προέκυπτε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή προκάλεσε ζημία στο Δήμο Θάσου, άνω των 500.000 €.

Ο πρώην δήμαρχος Θάσου κατηγορείται ότι χρησιμοποιώντας το βιβλίο πρωτοκόλλου της Γραμματείας του Δήμου του νησιού εξέδιδε βεβαιώσεις για συγκεκριμένα πρόσωπα, ότι αυτά είχαν εργαστεί στο Δήμο ή είχαν προμηθεύσει υλικά στο Δήμο ή εκτέλεσαν έργα, ωστόσο, οι βεβαιώσεις αυτές δεν συνοδεύονταν από τα απαραίτητα νόμιμα παραστατικά, ενώ αφορούσαν σε εργασίες ή προμήθειες «ουδέποτε εκτελεσθείσες».

Στο βούλευμα αναφέρεται τέλος ότι το αντικείμενο των «έκνομων ενεργειών» ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 514.244 €.

Τελικά μετά απο έφεση και πολλά χρόνια αθωώθηκε.

Προηγούμενο άρθροΤετραήμερο φεστιβάλ παιχνιδιού αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Επόμενο άρθροΕκλογές 2023: Ο Άρειος Πάγος ανακοίνωσε 344 νέους δικαστικούς αντιπροσώπους – Όλα τα ονόματα