Συνέντευξη Τύπου παραχωρήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου σχετικά με την εφαρμογή του νόμου που αφορά την διεύρυνση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και την ένταξη σε αυτό των Πανεπιστημιακών Σχολών της Καβάλας.
Μεταξύ άλλων ο κ.Νίκος Παναγιωτόπουλος επεσήμανε πως «πιο τρανταχτή απόδειξη ότι η κυβέρνηση δεν επιδιώκει τον θάνατο του Δημοσίου Πανεπιστημίου είναι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ) και αυτά που αποφασίστηκαν σχετικά με την αναδιοργάνωσή του και τη μεγάλη ισχυροποίησή του, καθώς σε αυτό πλέον έρχονται και προστίθενται οι σχολές της Καβάλας.
Γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει και εμείς, ως Καβάλα, να αισθανόμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και ικανοποιημένοι καθώς πλέον στο τρίτο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Ελλάδας, το ΔΠΘ, κομβικό ρόλο παίζει και η Καβάλα αφού αναλαμβάνει να σηκώσει το βάρος λειτουργίας της Σχολής Θετικών Επιστημών και την ίδρυση Σχολής Διοικητικής Επιστήμης και Λογιστικής, με τους άλλους πόλους του τρίπολου να είναι η Κομοτηνή και η Σχολή Κλασικών Σπουδών, και η Αλεξανδρούπολη με την Ιατρική και Νοσηλευτική και άλλες σχολές.
Επομένως, αυτή η ισχυροποίηση του ΔΠΘ και αυτή η σύμπλευση με την Καβάλα είναι και κάποιας μορφής δικαίωση για μένα γιατί πάντα ισχυριζόμουν ότι εκεί βρίσκεται το στρατηγικό μέλλον του πρώην ΤΕΙ, πρώην ΔΙΠΑΕ, και προσεχώς του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου της Καβάλας. Το μέλλον της Καβάλας ακαδημαϊκά είναι η σύμπλευση με τη Θράκη. Και ασφαλώς αυτό θα δώσει επιπλέον χρηματοδοτικές δυνατότητες για την έρευνα, αφού η υπαγωγή στην οικεία Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης θα δημιουργήσει επιπλέον ευκαιρίες. Καταλαβαίνετε ότι ήταν πολύ πιο δύσκολο για την Καβάλα, σε σύγκριση με το ΔΙΠΑΕ Θεσσαλονίκης η Σερρών, να αιτηθεί και να πάρει κονδύλια για την έρευνα, αφού θα απευθυνόταν σε άλλη Περιφέρεια, αυτή της Κεντρικής Μακεδονίας.
Όλη αυτή η υπόθεση με τη σύμπλευση με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο αποτελεί μια ακόμη απτή απόδειξη ότι εμπεδώνεται η περιφερειακή συνείδηση στην πράξη και είναι πολύ θετικό ότι αυτό γίνεται από τον ακαδημαϊκό κόσμο».