Το Σωματείο Αντιπροσώπων Ιχθυοπαραγωγών και Ιχθυεμπόρων Νομού Καβάλας επισκέφθηκε τον υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα. Ο πρόεδρός του κ. Γιάννης Στέργος σημείωσε πως το μεγαλύτερο πρόβλημά τους είναι το τέλος που πληρώνουν στον ΟΚΑΑ.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «η επίσκεψη με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Σκρέκα και τον γενικό γραμματέα εμπορίου κανονίστηκε από τον βουλευτή κ. Γιάννη Πασχαλίδη, για προβλήματα που έχουμε με τον φορέα διαχείρισης Ιχθυοσκαλών, τον Οργανισμό Αγορών και Αλιείας. Δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες. Πιστεύουμε ότι είχαμε μία πολύ καλή συζήτηση. Κατάλαβε τα προβλήματά μας ο υπουργός και περιμένουμε να δούμε τις ενέργειες του Υπουργείου.

Το βασικό μας πρόβλημα είναι το ειδικό τέλος που εισπράττεται από τον ΟΚΑΑ. Εισπράττεται πάρα πολλές φορές για κάποιο ιχθυοκιβώτιο. Το θέμα είναι περίπλοκο και χρειάζεται μεγάλη ανάλυση για να το καταλάβει ο κόσμος, οπότε δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες Αυτό το τέλος επιβαρύνει τον καταναλωτή. Έχουμε κι άλλα προβλήματα για οποία περιμένουμε να δούμε τις ενέργειες του Υπουργείου και θα αναφερθούμε σ’ αυτά άλλη φορά».

Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ

Πρόσθεσε ότι «η φετινή χρονιά είναι η χειρότερη για τον κλάδο μας. Δεν πηγαίνει καλά. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν θα συνεχιστεί έτσι τώρα που βγήκαν και τα γρι- γρι στη δουλειά και πλησιάζει η καλοκαιρινή περίοδος κατά την οποία δουλεύουμε πιο πολύ λόγω του τουρισμού. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να το αλλάξουμε και να έχουμε θετικό πρόσημο. Γενικά, όμως, η φετινή χρονιά είναι από τα χειρότερες».

Προηγούμενο άρθροΕΠΑΛ Ελευθερούπολης- Κατάκτηση της πρώτης θέσης στους Αγώνες Τέχνης των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη
Επόμενο άρθροΈνταξη στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης των Πανεπιστημιακών Σχολών της Καβάλας