Η απαγγελία της απόφασης έγινε σε ανοιχτή διαδικασία με τη συμμετοχή και των δέκα μελών που απαρτίζουν τη σύνθεση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου

kanellopoulos_kasidiaris
Ανακηρύχθηκαν από τον Άρειο Πάγο το βράδυ της Τρίτης οι συνδυασμοί των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023.

Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε το μπλόκο στη συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη, Εθνικό Κόμμα-Έλληνες, με ψήφους 9-1, ενώ έδωσε το «πράσινο φως» για το ΕΑΝ του Αναστάσιου Κανελλόπουλου. Ένα μέλος της σύνθεσης, ο Αρεοπαγίτης Φώτης Μουζάκης, είχε άποψη ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός. Η απαγγελία της απόφασης έγινε σε ανοιχτή διαδικασία με τη συμμετοχή και των δέκα μελών που απαρτίζουν τη σύνθεση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου. Η προεδρεύουσα της σύνθεσης, Ευδοξία Κιουπτσίδου, απήγγειλε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Το «φρένο» που έβαλε ο Άρειος Πάγος στην κάθοδο είναι πια οριστικό. Ο πρώην βουλευτής με τη Χρυσή Αυγή, Ηλίας Κασιδιάρης, έκανε την εξής δήλωση: «Απόψε (σημ. Τρίτη) καταλύθηκε οριστικά το δημοκρατικό πολίτευμα και μισό εκατομμύριο Έλληνες στερούνται το ύψιστο δικαίωμα να ψηφίσουν το κόμμα της επιλογής τους. Το Εθνικό κόμμα ΈΛΛΗΝΕΣ στοχοποιήθηκε παράνομα γιατί είναι το πιο έντιμο και καθαρό κόμμα της εγχώριας πολιτικής σκηνής. Αναμέναμε αυτή την πρωτοφανή εκτροπή και είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για την επόμενη μέρα. Αύριο (σημ. Τετάρτη) το απόγευμα θα λάβουν χώρα οι επίσημες ανακοινώσεις μου».

Προηγούμενο άρθροΟρκίστηκαν δεκατρείς υπάλληλοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στον Δήμο Αλεξανδρούπολης
Επόμενο άρθροΟλοκληρώθηκε το έκτο Βαρόμετρο Οικονομικής Συγκυρίας του Επιμελητηρίου Καβάλας