Υλικά

Για την ζύμη

250 γρ. αλεύρι
100 γρ. ζάχαρη
250 γρ μαργαρίνη
1 αυγό
λιγο αλάτι
Για την γέμιση

2 κ.σ. τριμμένο παξιμάδι
3 μήλα περασμένα από τρίφτη
κανέλα για πασπάλισμα
για την επικάλυψη

250 γρ γιαούρτι
100 γρ ζάχαρη
ξύσμα απο ένα λεμόνι
2 ασπράδια αυγού
200 γρ κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζω τα υλικά για την ζύμη , ζυμώνω μέχρι να γίνει μια ωραία λιπαρή ζύμη και αφήνω να ξεκουραστεί για μισή ώρα..
Σε μια επιφάνεια εργασίας βάζω λαδόκολλα μετά την ζύμη και απο πάνω ακόμη ένα κομμάτι λαδόκολλας , ανοίγω το φύλλο με την βοήθεια ενός πλάστη , το θέλω χονδρό περίπου μισό χιλιοστό , το βάζω με προσοχή σε μια καλά βουτυρωμένη ταρτιέρα .
πάνω από την ζύμη απλώνω τα μήλα πασπαλίζω με την κανέλα και το παξιμάδι..
Σε ένα μπολ χτυπάω καλά τα ασπράδια μου μέχρι να γίνει μια λεία μαρέγκα..
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω το γιαούρτι την ζάχαρη και το ξύσμα , προσθέτω την μαρέγκα και ανακατεύω ελαφρώς μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
το Βάζω ομοιόμορφα πάω στην τάρτα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα στους 180 c

Προηγούμενο άρθροΤο διπλό σχέδιο του Μητσοτάκη: Προετοιμάζει υποδομές για τη μεταφορά, διανομή και αποθήκευση του εμβολίου ενω προσπαθεί να ελέγξει τον ιό
Επόμενο άρθροΠέθανε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά- Είχε ασθενήσει τις προηγούμενες ημέρες