Η…βόμβα της Κηφισιάς στη Λεωφόρο έφερε νέα δεδομένα στη βαθμολογία της Super League, αφού ο Παναθηναϊκός υποχώρησε στην 3η θέση. Μόνος δεύτερος ο ΠΑΟΚ στο -1 από την ΑΕΚ. Στο -5 από την Ένωση ο Ολυμπιακός.

Άρης – Βόλος 2-0: «Καθάρισαν» Μορόν και Καρίμ
Ο ΠΑΟΚ πήγε στο Αγρίνιο σοκαρισμένος από τον αποκλεισμό κόντρα στον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο, λαβωμένος από σοβαρές απουσίες και στο -4 από την κορυφή και την ΑΕΚ. Ηξερε πως για να μείνει… ζωντανός έπρεπε να υπερπηδήσει όλα τα παραπάνω εμπόδια.

Τα οποία στην εξέλιξη του αγώνα έγιναν ακόμη περισσότερα, όταν από νωρίς ο Παναιτωλικός προηγήθηκε με την γκολάρα του Χατζηθεοδωρίδη. Οι Αγρινιώτες κοίταξαν στα μάτια τον Δικέφαλο και το ημίχρονο τους βρήκε προηγούμενους.

Παναθηναϊκός – Κηφισιά 1-1: Νέο σοκ για τους «πράσινους» στη Λεωφόρο
Όμως μετά το πρώτο δεκάλεπτο του 2ου μέρους μίλησε η ποιότητα. Τι κι αν δεν μέτρησε για οφσάιντ το γκολ του «Ντέλια»; Η είσοδος του Ζίφκοβιτς, άλλαξε την εικόνα του αγώνα και σε απόσταση λιγότερο των δύο λεπτών ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με τον Σάστρε και… γύρισε το ματς με τον «Ζίφκο».

Από κει και πέρα η ομάδα του Λουτσέσκου έκανε απλά διαχείριση, ενώ στο 90′ βρήκε κι άλλο γκολ με τον Κωνσταντέλια για το τελικό 3-1! Πλέον ο Δικεφάλος του Βορρά βρέθηκε ξανά σε απόσταση βαθμού από την κορυφή και την ΑΕΚ.

Ολυμπιακός – Αστέρας 2-1: Ο Ελ Κααμπί «λύτρωσε» τους ερυθρόλευκους
Το… πάθημα από τη Λαμία δεν έγινε μάθημα για τους «πράσινους». Ένας κακός Παναθηναϊκός, δεν μπόρεσε να επικρατήσει ούτε της ουραγού Κηφισιάς (1-1) και μάλιστα είναι ευχαριστημένος που δεν έχασε με τις ευκαιρίες που είχαν στο φινάλε οι φιλοξενούμενοι.

Xαρακτηριστικό είναι μάλιστα πως οι φίλοι του τριφυλλιού με την λήξη του αγώνα αποδοκίμασαν τους παίκτες και τον Τερίν για την… σούπερ γκέλα που τους ρίχνει στην 3η θέση και κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη συνέχεια και την διεκδίκηση του τίτλου.

Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 1-3: Ανατροπή και «τρίποντο» για τον «δικέφαλο του βορρά» στο Αγρίνιο
Ο Παλάσιος έβαλε τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τους «πράσινους». Μάλλον ήταν καταστροφική, αφού αρχικά έμειναν με δέκα λόγω αποβολής του Σένκεφελντ και δευτερόλεπτα αργότερα το αυτογκόλ του Αράο διαμόρφωσε το τελικό 1-1!

Με πρωταγωνιστή – λυτρωτή τον Ελ Καμπί (που πέρασε ως αλλαγή στο 57΄) Ολυμπιακός γλίτωσε από… χοντρή ζημιά, νικώντας τελικά με 2-1 τον Αστέρα Τρίπολης με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης.

ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ 2-2: Έσωσε την παρτίδα με Μπάκιτς
Οι Αρκάδες πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση στο άδειο Καραϊσκάκη και προηγήθηκε με το γκολ του Γιαμπλόνσκι στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ολυμπιακός μετά την… άλωση της Τούμπας δεν ήθελε να πετάξει στα σκουπίδια εκείνο το τρίποντο.

Τελικά τα κατάφερε αφού αρχικά ισοφάρισε με πέναλτι του Ελ Καμπί στο 79′ (το κέρδισε ο Ποντένσε), ενώ ο ίδιος παίκτης στο 87′ πέτυχε σε κενή εστία από την ασίστ του Όρτα το γκολ της νίκης.

Κάπως έτσι οι «ερυθρόλευκοι» γλίτωσαν τη γκέλα και βρίσκονται στο -5 από την κορυφή. Εκτός από τους Πειραιώτες, το αποτέλεσμα χαροποιεί και την Λαμία που δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε μένει στο +4 από τον Αστέρα και έχει τον πρώτο λόγο για την παρουσία της στα playoffs.

Ματς με δύο πρόσωπα στους Ζωσιμάδες και μεγάλο χαμένο τον ΠΑΣ Γιάννινα, που ενώ προηγήθηκε από νωρίς με 2-0 του ΟΦΗ δεν κατάφερε να κρατήσει τη νίκη και το μεγάλο τρίποντο, αφού με αντεπίθεση διαρκείας στην επανάληψη οι Κρητικοί ισοφάρισαν και πήραν τον βαθμό, ενώ στο φινάλε είχαν και ευκαιρίες για την… απόλυτη απόδραση.

Ο «Αγιαξ» μπήκε φορτσάτος στο γήπεδο και μόλις στο 20′ ήταν μπροστά με διαφορά δύο γκολ που πέτυχαν οι Ροσέρο και Κόντε. Οι γηπεδούχοι ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο μέρος και φαινόταν πως είχαν αγκαλιάσει μια τεράστια νίκη για τη μάχη της παραμονής. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν άλλο ματς.

Ο ΟΦΗ βρήκε αντίδραση, μείωσε αρχικά με τον Μπάκιτς κι εκεί το άγχος κυρίευσε τους γηπεδούχους. Οι Κρητικοί… μύρισαν αίμα, πίεσαν και με τον ίδιο παίκτη να ευστοχεί από τη βούλα του πέναλτι ισοφάρισαν κι έφυγαν με βαθμό από το Γιάννενα.

Τα αποτελέσματα

Λαμία – ΑΕΚ 1-3
Πανσερραϊκός – Ατρόμητος 0-0
ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ 2-2
Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 1-3
Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης 2-1
Αρης – Βόλος 2-0
Παναθηναϊκός – Κηφισιά 1-1
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (24η αγωνιστική)

ΑΕΚ 55
ΠΑΟΚ 54
Παναθηναϊκός 52
Ολυμπιακός 50
Αρης 41
Λαμία 34
Αστέρας Τρίπολης 30
ΟΦΗ 24
Πανσερραϊκός 24
Ατρόμητος 24
Παναιτωλικός 19
ΠΑΣ Γιάννινα 17
Βόλος 17
Κηφισιά 17
*Από τον Ολυμπιακό έχει αφαιρεθεί 1 βαθμός.

H επόμενη αγωνιστική (25η)

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου

Αστέρας Τρίπολης – Κηφισιά (3.00μμ)
Βόλος – ΟΦΗ (3.00μμ)
Ατρόμητος – Λαμία (5.00μμ)
Παναιτωλικός – Ολυμπιακός (5.00μμ)
ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα (7.00μμ)
Πανσερραϊκός – ΠΑΟΚ (8.00μμ)
Παναθηναϊκός – Αρης (9.00μμ)

Προηγούμενο άρθροΠένθος για την Έλενα Παπαρίζου
Επόμενο άρθροΞάνθη: Οδηγός τρένου σταμάτησε σε αφύλακτη διάβαση για να δει αν περνούν αυτοκίνητα