Η Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας (Sunlight Group), πιστή στη δέσμευσή της να υποστηρίζει τις ανάγκες και δράσεις των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται, υλοποίησε μία νέα πρωτοβουλία για την προαγωγή τηςποιοτικής εκπαίδευσης στηρίζοντας τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα του Νέου Όλβιου. Στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε την Τετάρτη 30Νοεμβρίου στο χώρο του Γυμνασίου, πραγματοποιήθηκε η επίσημη παράδοση τεχνολογικού εξοπλισμού που η εταιρεία προσέφερε στο σχολείο. Παράλληλα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sunlight Group, κ. Λάμπρος Μπίσαλας, ανακοίνωσε τη δέσμευση της εταιρείας να αναλάβει την πλήρη αναβάθμιση του σχολικού κτηρίου. 

O τεχνολογικός εξοπλισμός περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο σταθερούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προτζέκτορες, κάμερες υπολογιστών και εκτυπωτές. Στόχος της δωρεάς είναι η ενίσχυση της πρόσβασης στα εκπαιδευτικά οφέλη που προσφέρει η τεχνολογία και η κάλυψη των σύγχρονων εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών του Γυμνασίου Νέου Όλβιου.  

Οι εργασίες στις σχολικές εγκαταστάσεις που ανακοινώθηκαν πρόκειται να ξεκινήσουν στο άμεσο μέλλον, καθώς έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των αναγκών και η σχετική μελέτη. Το έργο, αναμένεται να παραδοθεί στις αρχές του επόμενου σχολικού έτους και περιλαμβάνει ανακαίνιση στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους των κτηρίων. Στόχος είναι να αναβαθμιστούν σημαντικά οι συνθήκες για τους 100 μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου, με τη δημιουργίαπιο σύγχρονου και φιλικού περιβάλλοντος μάθησης. Ταυτόχρονα, οι εργασίες θα αναβαθμίσουν το κτήριο και ενεργειακά, συμβάλλοντας στη βιωσιμότητα καιεξοικονόμηση ενέργειας. Τέλος, με δεδομένη τη σημασία του αθλητισμού στη ζωή και ευεξία των παιδιών, η Sunlight θα προχωρήσει επίσης στην κατασκευή ποδοσφαιρικού γηπέδου 5Χ5, στο οποίο οι μαθητές θα έχουν πρόσβαση για παιχνίδι τόσο στο πλαίσιο του σχολικού τους προγράμματος, όσο και στον ελεύθερό τους χρόνο!

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Τοπείρου, κ. Θωμάς Μίχογλου, o Διευθύνων Σύμβουλος της Sunlight Group, κ. Λάμπρος Μπίσαλας, η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κα Μάλαμα Σιδηροπούλου, ο Διευθυντής του Σχολείου, κ. Αναστάσιος Παύλου,δημοτικοί σύμβουλοι, και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Τοπείρου. Παρέστησαν επίσης εκπρόσωποι της εταιρείαςκαι της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς και γονείς και κηδεμόνες των μαθητών. Μιλώντας για την πρωτοβουλία της εταιρείας, ο Δήμαρχος κ. Μίχογλου, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τη Sunlight Group, η οποία για ακόμη μια φορά έδειξε την έμπρακτη στήριξή της στην περιοχή του Νέου Όλβιου. Είναι πραγματικά σημαντικό που εταιρείες όπως η Sunlight, με πολυετή παρουσία στην περιοχή μας, γίνονται μέρος της κοινωνίας μας. Και είναι ακόμη σημαντικότερο το γεγονός ότι αφουγκράζονται τις ανάγκες της τοπικής κοινότητας και τη στηρίζουν, όπως έκανε Sunlight με την σημερινή της δωρεά και δέσμευση που έρχεται να βελτιώσει την ποιότητα εκπαίδευσης των παιδιών μας».

Σχολιάζοντας τη δωρεά από πλευράς της εταιρείας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sunlight Group, Λάμπρος Μπίσαλας, δήλωσε: «Η Sunlight είναι ένας δυναμικός και συνεχώς εξελισσόμενος οργανισμός. Επίκεντρό του αποτελούν οι 1.850 και πλέον εργαζόμενοί μας που προέρχονται από τις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιούμαστε. Το Νέο Όλβιο είναι η βάση του μεγαλύτερου βιομηχανικού συγκροτήματος που λειτουργεί η εταιρεία μας και η σημερινή δωρεά αποτελεί ένα ακόμη βήμα στήριξής μας στην τοπική κοινωνία, αλλά όχι το τελευταίο. Εκτός της δωρεάς, αναλαμβάνουμε επίσης μια σημαντική επένδυση συνολικής αναβάθμισης του Γυμνασίου Νέου Όλβιου που αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ζωής των 100 μαθητών που φοιτούν εκεί. Είναι γνωστή η ευαισθησία που έχει ο οργανισμός μας προς τα παιδιά και τη νέα γενιά. Η παροχή ενός σύγχρονου χώρου, με σημαντικά τεχνολογικά εργαλεία, χώρους άθλησης, και εξαιρετική ενεργειακή απόδοση σε επίπεδο κτηρίου θα συμβάλλει σε εξοικονόμηση πόρων του δημοσίου και θα αναβαθμίσει τις μαθησιακές και αθλητικές δυνατότητες των παιδιών. Είμαι περήφανος που η απόδοση της Sunlight Group και η εργασία των ανθρώπων της μας επιτρέπει να επενδύουμε στο μέλλον των παιδιών της περιοχής και να συμβάλλουμε με τον τρόπο μας στην πρόοδο του τόπου. Και η Sunlight θα συνεχίσει τις στοχευμένες ενέργειες στήριξης της νέας γενιάς στις τοπικές κοινωνίες». 

Κλείνοντας την εκδήλωση, ο κ. Μπίσαλας, είχε τη χαρά να απευθύνει πρόσκληση στους μαθητές του σχολείου να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις της Sunlight στο Νέο Όλβιο και να γνωρίσουν καλύτερα την εταιρεία και το έργο της, εκφράζοντας παράλληλα την ευχή να εξελιχθούν στα αυριανά ταλέντα της Sunlight ή/και του κλάδου αποθήκευσης ενέργειας και να συμβάλλουν και εκείνοι στη δημιουργία καινοτόμων ενεργειακών λύσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. 

Η σημαντική πρωτοβουλία της Sunlight Groupεπιβεβαιώνει την υποστήριξή της στην τοπική κοινωνία του Νέου Όλβιου. Περιοχή που κατέχει ξεχωριστή θέση στο οικοσύστημα της εταιρείας, καθώς φιλοξενεί τη βασική παραγωγική της μονάδα τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια. Και η εταιρεία θα συνεχίσει να συμβάλλει στην ουσιαστική υποστήριξη των περιοχών όπου δραστηριοποιείται, εστιάζοντας σε πρωτοβουλίες εκπαίδευσης και κατάρτισης –με ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνολογία και την καινοτομία– καθώς και σε δράσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και ενισχύουν τις τοπικές υπηρεσίες υγείας, έκτακτης ανάγκης και διάσωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη SunlightGroup, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.the-sunlight-group.com/el/greece.

Προηγούμενο άρθροΏρα Δημιουργίας: Ο βασιλιάς ειναι πλέον γυμνός
Επόμενο άρθροΣυνάντηση ΥΕΘΑ Νικολάου Παναγιωτόπουλου με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ Αμίρ Έσελ