«Σήμερα έχουμε συνάντηση με τους τραπεζίτες για να συζητήσουμε για το θέμα των POS», όπως επεσήμανε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Στη συνάντηση αυτή θα δούμε ακριβώς πώς μπορεί να υπάρξει διευκόλυνση αναφορικά με το θέμα των POS από όλες τις πλευρές, συμπλήρωσε.

Και μίλησε εκτενώς για το θέμα της σύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές. «Η σύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές δεν είναι μόνο θέμα αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Το έργο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης ως ορόσημο που σημαίνει πως εάν δεν προχωρήσει το πρόγραμμα αυτό θα διακοπεί… εν μέρει η χρηματοδότηση της χώρας από το Ταμείο Ανάκαμψης. Άρα θα προχωρήσουμε βρέξει χιονίσει. Έχει οριστεί προθεσμία η 29η Φεβρουαρίου για τα POS» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης. «Εκείνο που βλέπουμε είναι ότι έχουμε τις τελευταίες ημέρες μια άνοδο εκθετικά των αναβαθμίσεων των POS , των αναβαθμίσεων των ταμειακών μηχανών, των συνδέσεων κλπ» συμπλήρωσε.

Διασύνδεση POS με ταμειακές: Τι είπε ο Πιτσιλής

Υπενθυμίζεται πως χθες μίλησε για την διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές και ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ. «Έχει προχωρήσει πάρα πολύ αυτό το έργο. Είναι ένα πάρα πολύ σύνθετο έργο, το οποίο να πω παρενθετικά ότι δεν πρέπει να συγχέεται με τη διασύνδεση των ταμειακών με την ΑΑΔΕ. Αυτό έχει γίνει εδώ και δύο χρόνια. Ήδη όλες οι ταμειακές μηχανές είναι διασυνδεδεμένες».

Αναπτύξαμε και το εργαλείο apodiksi, την εφαρμογή με την οποία μπορεί ο πολίτης να σκανάρει την απόδειξη και να επιβεβαιώσει ότι πράγματι η απόδειξη που έχει στα χέρια του έχει διαβιβαστεί με τα ίδια ποσά στην εφορία. Τώρα είμαστε στο επόμενο βήμα, ένα πάρα πολύ σύνθετο πολυπαραγοντικό έργο. Είμαστε σε καθημερινό συντονισμό με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τους κατασκευαστές ταμειακών μηχανών, τους κατασκευαστές POS, τους εγκαταστάτες POS. Δουλεύουμε εντατικά για να είμαστε μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί» είπε.

Και εκτίμησε πως θα έχουν σταλεί περίπου 100.000 email σε επιχειρήσεις για να τους δώσουν το σήμα, να ξεκινήσουν, να διασυνδεθούν, να φωνάξουν τον εγκαταστάτη τους για να τους διασυνδέσει την ταμειακή με το POS.

«Αλλά ακόμα κι αν δεν έχει λάβει κάποια επιχείρηση, το email αυτό μπορεί να καλέσει τον εγκαταστάτη της να έρθει να αναβαθμίσει την ταμειακή. Πλέον και οι πάροχοι έχουν και τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μπορεί να πάρει o εγκαταστάτης τηλέφωνο και να αναβαθμιστεί επί τόπου το POS, να γίνει η διασύνδεση. Συμπερασματικά, είναι ένα έργο το οποίο πηγαίνει με πάρα πολύ μεγάλη ταχύτητα. Έπρεπε να ξεπεραστούν πάρα πολλά εμπόδια. Φανταστείτε ότι έπρεπε να ελεγχθεί η κάθε ταμειακή μηχανή, ο κάθε κατασκευαστής, εάν διασυνδέεται σωστά με το κάθε POS. Είμαι αισιόδοξος ότι πλέον όλοι έχουν συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικό είναι το έργο αυτό. Η πολιτική ηγεσία προσφάτως ανακοίνωσε και μια σειρά αυστηρών προστίμων. Ευχόμαστε να μη χρειαστεί να βάλουμε ούτε ένα από αυτά. Αλλά έχει όμως πολύ μεγάλη σημασία γιατί καταδεικνύει ακριβώς τη σπουδαιότητα που όλοι πρέπει να δώσουμε και δίνουμε σε αυτό το έργο» τόνισε ο διοικητής της ΑΑΔΕ.

Προηγούμενο άρθροΜακάριος σε Γ. Κεφαλογιάννη: H Χρυσούπολη να γίνει η νέα ‘’φωλιά’’ των ελικοπτέρων της 1ης ΤΑΞΑΣ
Επόμενο άρθροΣύνταγμα: Αποχώρησαν οι αγρότες από το κέντρο της Αθήνας – Οι επόμενες κινήσεις τους