Όπως είχαμε ενημερώσει ήδη από την Παρασκευή αύριο αναμένεται περεταίρω πτώση της θερμοκρασίας ενώ τοπικές βροχές αλλά και χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές θα κάνουν την εμφάνιση τους. Μέσα στην εβδομάδα οι μέγιστες θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε άκρως χειμερινές τιμές (θα υπάρξει μια άνοδος στις ελάχιστες) και αναμένονται αξιόλογες βροχοπτώσεις το διάστημα Τετάρτη-Πέμπτη. Ακολουθεί αναλυτική πρόγνωση της αυριανής μέρας και καιρική ανάλυση όλης της εβδομάδας. Για κάθε νεότερο μείνετε συντονισμένοι στο www.meteokav.gr .

Αύριο κατά από το ξημέρωμα μέχρι τις πρωινές ώρες θα υπάρξει πέρασμα βροχών από τα δυτικά προς τα ανατολικά που θα επηρεάσει το σύνολο του νομού.

Έπειται, ο καιρός θα παρουσιάσει μικρή βελτίωση όμως τοπικές ασθενείς βροχές θα εκδηλώνονται κατά περιόδους. Από τις μεσημβρινές εώς τις πρώτες βραδινές θα εκδηλώνονται κατά περιόδους ασθενείς και τοπικές βροχές. Η πιθανότητα εκδήλωσης ανά περιοχή είναι η εξής:
1) Υψηλή πιθανότητα στα ανατολικά-βορειανατολικά ορεινά του νομού και στην Θάσο (στο ανατολικό και βόρειο κομμάτι του νησιού) και στο ανατολικό άκρο του νομού.
2) Αξιόλογη πιθανότητα σε όλο το ανατολικό κομμάτι του νομού (ανατολικά της πόλης της Καβάλας) και στα υπόλοιπα ορεινά (και σε πεδινές περιοχές κοντά τους).
3) Μικρή πιθανότητα σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές.
Μετά τις πρώτες βραδινές ώρες ο καιρός θα μπει σε οριστική τροχιά βελτίωσης και τα όποια τοπικά φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν.

Ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν το ξημέρωμα-πρωινές ώρες άνω των 750-850μ. κατά μέσο όρο (τοπικά ελαφρώς χαμηλότερα), ενώ αργότερα οι χιονοπτώσεις θα άνεβουν άνω των 850-1000μ. κατά μέσο όρο (τοπικά ελαφρώς χαμηλότερα). Αξιόλογη πιθανότητα για χιονόπτωση υπάρχει το ξημέρωμα-πρωινές ώρες σε Βουνοχώρι, Λεκάνη και Κορυφές ενώ στην συνέχεια η πιθανότητα μικραίνει. Οι χιονοπτώσεις δεν αναμένεται να δημιουργήσουν πρόβλημα στο οδικό δίκτυο (μόνο σε πολύ μεγάλα υψόμετρα άνω των 1100μ. ).

Την Τρίτη θα υπάρχουν νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες. Την Τετάρτη από το μεσημέρι και μετά αναμένονται σταδιακά εκ νέου βροχοπτώσεις ενώ και την Πέμπτη αναμένονται γενικευμένες βροχοπτώσεις με τοπικά αξιόλογα ύψη βροχής. Την Παρασκευή αναμένουμε σταδιακή βελτίωση που φαίνεται ότι θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο.

Η θερμοκρασία αύριο θα παρουσιάσει πτώση ιδίως ως προς τις μέγιστες τιμές. Την Τετάρτη αναμένεται μικρή άνοδος μόνο ως προς τις ελάχιστες με τις μέγιστες να παραμένουν στα χαμηλά επίπεδα της Δευτέρας μέχρι και την Παρασκευή περίπου.
Για κάθε νεότερο www.meteokav.gr

Προηγούμενο άρθροΗρακλής Καβάλας – Καβάλα 2004 1-0
Επόμενο άρθροΟι μαθητές της Β’ τάξης του 24ου ΔΣ Καβάλας καθάρισαν τη γειτονιά τους