Σημαντική μεταβολή με χειμερινά χαρακτηρηστικά αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας από τις επόμενες ώρες με κύρια χαρακτηρηστικά τις βροχές, την σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, τις χιονοπτώσεις σε ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές, την ενίσχυση των βορειάδων κυρίως στην Θάσο. Για συνεχή ενημέρωση www.meteokav.gr .

Αναλυτικότερα από τις απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών κατά περιόδους στα βόρεια, δυτικά και σε ορεινά τμήματα του νομού, μικρή πιθανότητα στον υπόλοιπο νομό. Από αργά το βράδυ κι από τα νότια θα αρχίσουν να εκδηλώνονται βροχές που σταδιακά θα γενικευθούν στο σύνολο του νομού. Έτσι, μέσα στην νύχτα προς το Σάββατο και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου θα εκδηλώνονται βροχές στο σύνολο του νομού, φαινόμενα μέτριας έντασης κατά κανόνα (πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές εξάρσεις κυρίως τις πρωινές ώρες). Μετά τις μεσημβρινές ώρες τα φαινόμενα σταδιακά θα αρχίσουν να αποκτούν όλο και πιο τοπικό και ασθενή χαρακτήρα και να περιορίζονται στα νοτιότερα τμήματα του νομού και μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες θα έχουν σταματήσει στο σύνολο του νομού.

Στο σύνολο του νομού αναμένονται αξιόλογα ύψη βροχής ( πάνω από 15mm στα περισσότερα τμήματα), ενώ τα φαινόμενα να παρουσιάσουν έμφαση στην Θάσο και σε περιοχές γύρω από το Παγγαίο.

Οι χιονοπτώσεις αργά το βράδυ της Παρασκευής θα εντοπίζονται σε μεγάλα υψόμετρα (άνω των 1300μ), έπειτα η θερμοκρασία θα αρχίσει να παρουσιάζει σταδιακή πτώση και τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα πέφτουν σταδιακά. Έτσι, τις πρωινές ώρες-νωρίς το μεσημέρι Σαββάτου χιονοπτώσεις θα φτάνουν να εκδηλώνονται άνω των 500-550μ. στα περισσότερα ορεινά του νομού κατά μέσο όρο (πιθανώς τοπικά ελαφρώς χαμηλότερα), στην βορειανατολική μεριά του Παγγαίου ,πάνω από Παλαιοχώρι-Νικήσιανή κ.λ.π., άνω των 400-450. κατά μέσο όρο (πιθανώς τοπικά ελαφρώς χαμηλότερα), στο βορειανατολικό κομμάτι της Θάσο άνω των 300-350μ. κατά μέσο όρο (πιθανώς τοπικά και πρόσκαιρα ελαφρώς χαμηλότερα). Έτσι, χιονόπτωση θα υπάρξει στα περισσότερα χωριά του ορεινού όγκου Λεκάνης Βουνοχωρίου (όσα είναι άνω των 500μ. περίου) με έστω και περιορισμένη χιονόστρωση, ενώ άνω των 600-700μ. η χιονόστρωση τοπικά θα είναι αξιόλογη. Τέλος, υπαρκτή πιθανότητα για πρόσκαιρη χιονότπωση υπάρχει σε Νικήσιανη και στα ημιορεινά χωριά του βορειανατολικού τμήματος του νησιού της Θάσου.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους-βορειανατολικούς, και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου θα έχουν ένταση 3-5 μποφόρ στα ηπειρωτικά, 4-6 στα παράκτια, 6-8 μποφόρ στην Θάσο. Μετά τις απογευματινές ώρες Σαββάτου σταδιακή εξασθένιση.
Για κάθε νεότερο και συνεχή ενημέρωση www.meteokav.gr

Προηγούμενο άρθροΤελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου, των Δημοτικών Συμβούλων και των Προέδρων και Μελών των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Καβάλας
Επόμενο άρθροΜάκης Παπαδόπουλος: Ενωμένοι θα δυναμώσουμε την προσπάθεια για να πάμε τον τόπο μας ψηλά!