Η ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΨΥΧΡΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΦΕΤΙΝΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ του Σαββάτου με κύρια χαρακτηριστικά την σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας ενώ θα υπάρξουν κάποια πρόσκαιρα και τοπικά φαινόμενα. Η πτώση της θερμοκρασίας θα κορυφωθεί το διάστημα Δευτέρα-Πέμπτη ενώ και στην συνέχεια μέχρι και το τέλος της επόμενης εβδομάδας οι θερμοκρασίες θα συνεχίσουν να κινούνται σε χαμηλά επίπεδα. Σημειώνεται ότι καθημερινά στο www.meteokav.gr θα υπάρχουν διευκρινίσεις-λεπτομέρειες με τα νεότερα δεδομένα.

Αναλυτικότερα, αύριο κατά τις βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων τοπικών βροχών σε περιοχές γύρω από ορεινούς όγκους ( στα υπόλοιπα μικρή πιθανότητα). Σταδιακά προς τα μεσάνυχτα οι τοπικές βροχές αυτές θα επεκταθούν στην Θάσο (ίσως πολύ πρόσκαιρα και στα νοτιοδυτικά παράκτια τμήματα) όμως μέχρι πριν το ξημέρωμα της Κυριακής θα έχουν σταματήσει κι εκεί. Πρόσκαιρες και τοπικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν άνω των 500-700μ. κατά μέσο όρο.

Την Κυριακή οι άνεμοι θα στραφούν στραφούν σε βόρειες διευθύνσεις και θα ενισχυθούν με την θερμοκρασία να παρουσιάζει αισθητή πτώση. Ο καιρός με νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.

Την Δευτέρα η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περεταίρω αισθητή πτώση, οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα είναι τοπικά ενισχυμένοι στα παράκτια και αναμένοντα αυξημένες νεφώσεις. Μέσα στην μέρα υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρες τοπικές νιφαδοπτώσεις-ασθενείς χιονοπώσεις στο νησί της Θάσου, μικρή πιθανότητα στα παράκτια, ορεινά καθώς και ανατολικά τμήματα του νομού, πολύ μικρή πιθανότητα στα υπόλοιπα.

Την Τρίτη η θερμοκρασία σε μικρή περεταίρω πτώση ενώ αναμένονται τοπικές νεφώσεις κυρίως το πρώτο μισό της μέρας. Οι άνεμοι σταδιακά θα στραφούν σε ανατολικούς-βορειανατολικούς και θα εξασθενήσουν.

Την Τετάρτη αναμένεται κορύφωση της πτώσης της θερμοκρασίας και λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι ελάχιστες τιμές στα ηπειρωτικά πεδινά θα φτάσουν τους -4 με-6 °C κατά μέσο όρο (οι χαμηλότερες τιμές στο εσωτερικό κλειστών κάμπων), τους -2°C με -4°C στα παράκτια (οι χαμηλότερες τιμές σε τμήματα με επίπεδο ανάγλυφο π.χ. Κεραμωτή, Τούζλα), και τους -7°C με -9°C στα ορεινά (πιθανώς θερμοκρασία μικρότερη των -10°C στο οροπέδιο της Λεκάνης). Οι μέγιστες θα φτάσουν τους 4-5°C στα παράκτια, τους 3-4 °C στα ηπειρωτικά πεδινά, ενώ θα έχουμε ολικό παγετό στα ορεινά.

Την Πέμπτη φαίνεται ότι θα έχουμε πάλι λίγες τοπικές νεφώσεις με την θερμοκρασία να παρουσιάζει μικρή περεταίρω πτώση ως προς τις ελάχιστες κυρίως στο εσωτερικό κλειστών κάμπων και σε οροπέδια (Λεκάνη).

Την Παρασκευή-Σάββατο αναμένεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας μέρα με την μέρα, όμως οι ελάχιστες τιμές στα ηπειρωτικά θα ανεβαίνουν πιο σταδιακά. Ο καιρός δεν φαίνεται ότι θα παρουσιάσει κάτι πέρα από τοπικές νεφώσεις.

Μείνετε συντονισμένοι στο www.meteokav.gr για ζωντανή ενημέρωση.

Προηγούμενο άρθροΕργαστήριο έργου «Προώθηση της Επιχειρηματικότητας και της Καινοτομίας στην Αγροτική Περιοχή Καβάλας, Δράμας, Σμόλιαν και
Μπλαγκόεβγκραντ – PEIRA»
Επόμενο άρθροΗ Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν.Καβάλας θα αναβαθμιστεί σε Ταξιαρχία με πιέσεις του Ν.Παναγιωτόπουλου