Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας, την στροφή των ανέμων σε βοριάδες και σύντομες-τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε ελαφρώς χαμηλά για την εποχή επίπεδα τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας χωρίς όμως αξιόλογες βροχοπτώσεις (τοπικές βροχοπτώσεις ίσως ξανακάνουν την εμφάνιση τους Δευτέρα-Τρίτη). Ανάλυση των νέων δεδομένων καθημερινά στο www.meteokav.gr .

Αναλυτικότερα, σήμερα αργά το απόγευμα-πρώτες βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών.

1)Αξιόλογη πιθανότητα στα βόρεια και ανατολικά ορεινά του νομού.

2) Μικρή πιθανότητα στα πεδινά κοντά στα ορεινά της κατηγορίας (1) και στα υπόλοιπα ορεινά του νομού.

3) Πολύ μικρή πιθανότητα στα υπόλοιπα πεδινά.

Έπειτα τις αργά το βράδυ πρώτες νυχτερινές ώρες (προς τα μεσάνυχτα και μετά) η πιθανότητα για σύντομες τοπικές βροχές παραμένει.
1) Αξιόλογη πιθανότητα στην Θάσο.

2) Μικρή πιθανότητα στα νότια τμήματα του νομού και στις όρεινες περιοχές.

3) Πολύ μικρή πιθανότητα στα υπόλοιπα τμήματα του νομού.

Μέχρι πριν το ξημέρωμα οι όποιες τοπικές βροχές θα έχουν σταματήσει τελείως και μέσα στην Παρασκευή ο καιρός θα είναι αίθριος με τοπικές νεφώσεις. Το Σάββατο νεφώσεις τοπικά αυξημένες μετά το μεσημέρι κυρίως, Κυριακή φαίνονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες ενώ Δευτέρα-Τρίτη φαίνεται ότι υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές.

Η θερμοκρασία αύριο θα παρουσιάσει πτώση η οποία θα γίνει πολύ αισθητή στα ορεινά τμήματα του νομού. Την Κυριακή αναμένεται πτώση ως προς τις ελάχιστες τιμές στα ηπειρωτικά πεδινά (ιδίως σε κλειστούς κάμπους) και μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες. Την Κυριακή και κυρίως Δευτέρα-Τρίτη η πτώση φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και θα αφορά κυρίως την θερμοκρασία μέσα στην μέρα και τις μέγιστες τιμές κι έτσι θα καταλήξουμε σε καθαρά χειμερινές θερμοκρασίες.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες τις επόμενες ώρες και από τις βραδινές ώρες της Πέμπτης μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής θα έχουν εντάσεις 2-4 μποφόρ στα ηπειρωτικά και 3-5 μποφόρ στα παράκτια (τοπικά εώς 6). Μετά το μεσημέρι οι άνεμοι θα εξασθενήσουν.

Να σημειωθεί ότι μέσα στην νύχτα ίσως εκδηλωθεί χιονόπτωση στην κορυφή του Παγγαίου. Για κάθε νεότερο www.meteokav.gr

Προηγούμενο άρθροΟ Χαράλαμπος Σαράντος ορκίστηκε Δημοτικός συμβουλος Παγγαίου
Επόμενο άρθροΣυνάντηση του Δημάρχου Θάσου με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ