H καταπολέμηση της ακρίβειας και η στήριξη των πιο ευάλωτων νοικοκυριών βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση σχεδιάζει το νέο Market Pass προς ανακούφιση των νοικοκυριών, καθώς ο πληθωρισμός ανεβαίνει και συνεχίζει να πλήττει τους καταναλωτές.

Εξάλλου, η καταπολέμηση της ακρίβειας και η στήριξη των πιο ευάλωτων νοικοκυριών βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης.

Έτσι, σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται να «κλειδώσουν» οι τελευταίες λεπτομέρειες του σχεδίου για την επέκταση του Market Pass, το οποίο έλαβε και επίσημα παράταση τουλάχιστον μέχρι τέλος του χρόνου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια των προγραμματικών δηλώσεων.

Μέχρι στιγμής, έχει κλειδώσει η επέκταση για τρεις ακόμη μήνες (Αύγουστος – Σεπτέμβριος και Οκτώβριος) του μέτρου (22 έως 72 ευρώ τον μήνα) με στόχο να περιοριστούν οι αρνητικές συνέπειες από την συνέχιση της ακρίβειας, ειδικά στο βασικά είδη διαστροφής.

Τα κριτήρια, εισοδηματικά και περιουσιακά, όπως και τα ποσά του Market Pass παραμένουν τα ίδια.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, για την καταβολή της ενίσχυσης θα ληφθούν υπόψη τα εισοδήματα του 2022, τα οποία θα έχουν αποτυπωθεί στις φετινές φορολογικές δηλώσεις.

Προηγούμενο άρθροΤο μεγάλο παζάρι στο ΝΑΤΟ: Πώς προετοιμάζεται η Αθήνα για το ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν στο Βίλνιους
Επόμενο άρθροΚώστας Τσιτσιλικάκης: Θέλουμε προσλήψεις προσωπικού με την ειδικότητα του διασώστη – πλήρωμα ασθενοφόρου