Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, και ο Υφυπουργός, κ. Κώστας Κατσαφάδος, συνόδευσαν την Υπουργό Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, κα. Suella Braverman, στον Έβρο κατά την επίσκεψή της στη χώρα μας.

Επισκέφτηκαν το ΠΕΚΟΔΙΣΜΕ Αλεξανδρούπολης, τον Φράχτη στις Φέρες και το ΕΦ 126 στο Σουφλί, όπου η Βρετανίδα Υπουργός ενημερώθηκε από Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας για την επιχειρησιακή τεχνογνωσία στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και των εγκληματικών δικτύων των λαθροδιακινητών, ενώ συνεχάρη την Ελλάδα για τη σημαντική πρόοδο που έχει κάνει σε αυτό τον τομέα τα τελευταία χρόνια.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, o Έλληνας Υπουργός συζήτησε με τη Βρετανίδα ομόλογό του για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε πεδία όπως είναι η εγκατάσταση καμερών -δεδηλωμένη πολιτική πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την υποβοήθηση του έργου της Τροχαίας- που το Ηνωμένο Βασίλειο έχει εφαρμόσει αποτελεσματικά, αλλά και την αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας που απασχολεί πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Προηγούμενο άρθροΔημοσκόπηση Alco: Στο 20,6% η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – «Αγκάθι» για τους πολίτες η ακρίβεια
Επόμενο άρθροΔιακοπή υδροδότησης σε Νεάπολη και Άγιο Λουκά