Η ομάδα Anonymous στέλνει νέο μήνυμα στους Ρώσους, ενώ συμπληρώνουμε ήδη 18 ημέρες από την εισβολή στην Ουκρανία. “Ο Πούτιν θυσίασε τον ρωσικό πληθυσμό. Σε αυτό το σημείο, ο πιο ειρηνικός τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να τελειώσει αυτή η σύγκρουση θα ήταν να ξεσηκωθεί ο λαός της Ρωσίας εναντίον του Πούτιν και να τον απομακρύνει από την εξουσία” τονίζουν στο βίντεο.

Η ομάδα των χάκερ δημοσίευσε ένα μήνυμα ειδικά σχεδιασμένο για να προσεγγίσει Ρώσους πολίτες, καλώντας τους να ξεσηκωθούν εναντίον του Πούτιν και να τον απομακρύνουν από την εξουσία.

Σύμφωνα με μια μετάφραση που προσφέρεται από διάφορους σχολιαστές μέσω Twitter, το κλιπ φέρεται εν μέρει να λέει:

“Είστε παγιδευμένοι πίσω από ένα σιδερένιο παραπέτασμα προπαγάνδας, με την κυβέρνησή σας να προσπαθεί να σας εμποδίσει να συμμετάσχετε στη διεθνή συζήτηση, από φόβο για το τι μπορεί να μάθετε. Το καθεστώς του Βλαντιμίρ Πούτιν διενεργεί εγκλήματα πολέμου με την πρόσφατη εισβολή του στην Ουκρανία, η οποία έχει προκαλέσει τεράστια προσφυγική κρίση και αμέτρητους θανάτους” αναφέρουν στο βίντεο.

“Είναι μια τρομερή κατάσταση που σας έχουν βάλει, αλλά η μόνη σας επιλογή για να αποτρέψετε την επικείμενη οικονομική κατάρρευση και τον πιθανό παγκόσμιο πόλεμο είναι να λάβετε μέτρα για να αντισταθείτε στον πόλεμο και στο καθεστώς του Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Πούτιν θυσίασε τον ρωσικό πληθυσμό. Σε αυτό το σημείο, ο πιο ειρηνικός τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να τελειώσει αυτή η σύγκρουση θα ήταν να ξεσηκωθεί ο λαός της Ρωσίας εναντίον του Πούτιν και να τον απομακρύνει από την εξουσία” καταλήγουν οι Anonymous.

Προηγούμενο άρθροΚωνσταντινούπολη: Οι πρώτες φωτογραφίες από το γεύμα Μητσοτάκη – Ερντογάν
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης-Ερντογάν: Συμφώνησαν να μειωθεί η ένταση στα ελληνοτουρκικά στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία