941 νέα κρούσματα, 22 νεκροί σε 24 ώρες- 260 οι διασωληνωμένοι

Σήμερα ανακοινώνουμε 941 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 155678, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5927 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 48600 (63.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

260 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. 193 (74.2%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1099 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 22 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5764 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3388 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Hot this week

Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση καθαρισμού κοινοχρήστων χώρων στο Δήμο Καβάλας

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και Πυρασφάλειας του Δήμου φροντίζει...

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά από φλεγόμενο αυτοκίνητο στα Λουτρά Ελευθερών

Με επιτυχία αντιμετωπίζεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε ύστερα από...

Topics

Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση καθαρισμού κοινοχρήστων χώρων στο Δήμο Καβάλας

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας και Πυρασφάλειας του Δήμου φροντίζει...

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά από φλεγόμενο αυτοκίνητο στα Λουτρά Ελευθερών

Με επιτυχία αντιμετωπίζεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε ύστερα από...

Γιώργος Τεπελόπουλος: Σχεδόν 300 περιστατικά δέχεται καθημερινά το Τμήμα Επειγόντων

Τις 300 πλησιάζουν οι προσελεύσεις καθημερινά στο Τ.Ε.Π. του...

Επιτόπια επίσκεψη στο «Βαθύ» Θάσου: σταθερή θεσμική σύμπραξη για μια υποδομή στρατηγικής σημασίας

Η προοπτική αναβάθμισης και οργανωμένης αξιοποίησης της υφιστάμενης εμπορικής...

Related Articles

Δημοφιλείς κατηγορίες