Στην Ξάνθη βρίσκεται απο το πρωί της Κυριακής 24 Νοεμβρίου ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Θα παραστεί στην επίσημη τελετή αποκαλυπτηρίων του ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Πλατεία Διοικητηρίου, που διοργανώνει το «Ίδρυμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής».

Τη συγκατάθεσή του για την κατασκευή του αγάλματος, έδωσε ο 90χρονος αδελφός του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Αχιλλέας, αφού εξέτασε με προσοχή το δημιούργημα του γλύπτη Πραξιτέλη Τζανουλίνου, ο οποίος άλλωστε φιλοτέχνησε και τους ανδριάντες του Εθνάρχη στη Θεσσαλονίκη και στην Πρώτη Σερρών.

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος και θα κάνει τα αποκαλυπτήρια, ενώ το παρών θα δώσουν ακόμη μεταξύ άλλων, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Η ιδέα για την κατασκευή του ανδριάντα ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2014 με πρωτοβουλία του τότε αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη, του πρώην υπουργού και βουλευτή Ξάνθης ΝΔ Αλέξανδρου Κοντού, του εκδότη Γιώργου Δαλακάκη, του Ζήση Κατσαρίκα, του πρώην Δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη κ.ά. και επισημοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2017 με την πρώτη επίσκεψη του Αχιλλέα Καραμανλή στη Ξάνθη για τον σκοπό αυτό.

Πηγή:inkomotini.gr

Προηγούμενο άρθροΣυνταγματική αναθεώρηση: Την Δευτέρα η ψηφοφορία – Που συμφωνούν και που διαφωνούν τα κόμματα
Επόμενο άρθροΚλειστά όλα τα σχολεία αύριο Δευτέρα στη Θάσο