Μια νέα γέφυρα πολύ πιο φαρδιά και ευθυγράμμιση του δρόμου στο σημείο κατασκευής της, που οδηγεί προς τον οικισμό του Άβαντα, ανακοίνωσαν σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος, μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς.

Ο Χρήστος Μέτιος χαρακτήρισε εύλογες τις ανησυχίες των κατοίκων και του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου του Άβαντα για το πόσο γρήγορα θα προχωρήσουν ορισμένα έργα και δήλωσε: «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η μελέτη η οποία παρέλαβε η Περιφέρεια από την τότε Κρατική Περιφέρεια το 2012 έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Ολοκληρώθηκε μεν, όμως κάποια τμήματά της χρειάζονται επικαιροποίηση.

Αυτή είναι η τελευταία θεωρώ δυσκολία που έχουμε για να προχωρήσουμε στην διαγωνιστική διαδικασία διότι το ποσό των 4.100.000 ευρώ έχει ήδη δεσμευθεί από το ειδικό πρόγραμμα του Έβρου που πετύχαμε και έτσι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην δημοπρασία και κατασκευή του έργου».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Πέτροβιτς παραδέχθηκε πως η γέφυρα που είναι ηλικίας πάνω από πενήντα ετών, έχει σοβαρά προβλήματα, όμως όπως τόνισε δεν έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των διερχομένων.

Πηγή:evros24.gr

Προηγούμενο άρθροΟδοστρώσεις στην Καβάλα
Επόμενο άρθροΤο Σάββατο στις 20:00 ο τελικός εφήβων στην Κομοτηνή της Ασπίδας Ξάνθης με την ΕΚ Καβάλας