Ποιος από εμάς δεν δοκίμαζε περίεργους συνδυασμούς τροφίμων όταν ήταν παιδί; Θυμάστε τα πατατάκια βουτηγμένα σε πραλίνα σοκολάτας; Αλλά τώρα που μεγαλώσαμε και αναζητούμε πιο υγιεινές επιλογές τι θα λέγατε να δοκιμάσετε μερικούς περίεργους αλλά θρεπτικούς συνδυασμούς τροφίμων που μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα γευστικοί και να σας βοηθήσουν στην απώλεια βάρους;

Παρακάτω θα βρείτε μία λίστα με τέτοιους συνδυασμούς φαγητών. Μπορεί να είναι ασυνήθιστοι αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για τροφές που συνεργάζονται με απροσδόκητους τρόπους. Η διαιτολόγος Vidhi Chawla, μοιράστηκε μερικούς συνδυασμούς τροφίμων που δεν είναι μόνο νόστιμοι αλλά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους.

Συνδυασμοί τροφίμων που μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους

Μήλο και φυστικοβούτυρο
Αυγά και γκρέιπφρουτ
Ψωμί ολικής άλεσης, αβοκάντο και απλό πιπέρι
Μήλο, σπανάκι και τζίντζερ

  1. Μήλο και φυστικοβούτυρο

Εάν έχετε υψηλό ρυθμό μεταβολισμού, η απώλεια βάρους επιτυγχάνεται γρηγορότερα. Ο συγκεκριμένος συνδυασμός αυξάνει τον ρυθμό του μεταβολισμού σας και αυτό σας βοηθά να χάσετε βάρος.

Τα μήλα είναι μια από τις πλουσιότερες πηγές φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών. Σας κρατούν επίσης ενυδατωμένο καθώς περιέχουν 86% νερό.

Το φυστικοβούτυρο περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά που σας κρατούν αδύνατους.

  1. Αυγά και γκρέιπφρουτ

Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης με λιγότερες θερμίδες που σας κρατούν χορτάτους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Καθώς το γκρέιπφρουτ είναι εσπεριδοειδές, σας κρατά ενυδατωμένο και έχετε ένα πλήρες πακέτο πρωινού που θα βάλει το σώμα σας σε λειτουργία καύσης λίπους.

Επίσης, το γκρέιπφρουτ περιέχει φυτοχημικά που βοηθούν στη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και βοηθούν τον οργανισμό.

  1. Ψωμί ολικής άλεσης, αβοκάντο και απλό πιπέρι

Το αβοκάντο ακούγεται σαν μία mainstream επιλογή, αλλά έχει μεγάλη διατροφική αξία καθώς διατηρεί τη χοληστερόλη και το βάρος σε χαμηλά επίπεδα μιας και είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες.

Το ψωμί ολικής άλεσης περιέχει φυλλικό οξύ, σίδηρο, βιταμίνη C, ψευδάργυρο, μαγνήσιο και πρωτεΐνη.

Το πιπέρι προσθέτει γεύση στο φαγητό και βοηθά στην απώλεια βάρους.

Το πλεονέκτημα αυτού του συνδυασμού είναι ότι σας κρατά χορτάτους για αρκετή ώρα.

  1. Μήλο, σπανάκι και τζίντζερ

Τα μήλα είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά και μπορούν να καταναλωθούν μαζί με σπανάκι το οποίο είναι γεμάτο με φυτικές ίνες που κάνουν θαύματα όταν πρόκειται να χάσεις κάποια επιπλέον κιλά.

Το τζίντζερ περιέχει θρεπτικά συστατικά που σας βοηθούν στην καύση λίπους.

Καταναλώστε αυτά τα τρία τρόφιμα φτιάχνοντας ένα γευστικό smoothie.

Πηγή: FOXreport.gr

Προηγούμενο άρθροΤρεις συνεχόμενες Κυριακές ανοιχτή η αγορά την περίοδο των Γιορτών
Επόμενο άρθροΒουλή: Αρχίζει η «μάχη» για τον κρατικό Προϋπολογισμό του 2024 – Τα μέτρα που προβλέπει