Oκτώ συμβατικά και 15 ηλεκτρικά ποδήλατα ειδικής κατασκευής για δημόσια χρήση με την υποστήριξη του κατάλληλου λογισμικού, παρέλαβε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο του έργου «Green Urban Territories – Better Place to Live» (Πράσινες αστικές εδαφικές περιοχές – Καλύτερος τόπος για να ζήσεις) με ακρωνύμιο GUT-BPL.

Η χρήση των ποδηλάτων γίνεται αποκλειστικά μέσω της ειδικής εφαρμογής που ο χρήστης μπορεί να «κατεβάσει» στη συσκευή του και προϋποθέτει τη χρήση τραπεζικής κάρτας για τη χρήση της (απευθύνεται δηλαδή μόνο σε ενήλικες 18+). Μετά τη συμπλήρωση των βασικών στοιχείων της εφαρμογής, ο χρήστης επιλέγει την περιοχή της Αλεξανδρούπολης στο χάρτη, και η εφαρμογή καταδεικνύει το κοντινότερο σημείο όπου υπάρχει διαθέσιμο ποδήλατο. Η αρχική χρέωση ανέρχεται στα 0.25 ευρώ την ώρα ανά χρήση, με τους χρήστες να ενθαρρύνονται να παρκάρουν τα ποδήλατα σε ένα εκ των έξι σημείων στάθμευσής τους.

Τα παραπάνω παρουσίασαν σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ιωάννης Ζαμπούκης, και η Αντιδήμαρχος Ενεργειακών Πόρων και Τραϊανούπολης, Ελένη Ιντζεπελίδου.

«Σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις το ποδήλατο είναι το βασικό μέσο μετακίνησης, ήρθε και η δική μας σειρά να το χρησιμοποιήσουμε…Έχουμε ήδη καταθέσει πρόταση και χρηματοδοτηθήκαμε για άλλα 45 ηλεκτρικά ποδήλατα ώστε να καλύψουμε περιμετρικά ολόκληρη την πόλη» επεσήμανε χαρακτηριστικά η κα. Ιντζεπελίδου, κάνοντας λόγο για καλύτερη ποιότητα ζωής και μια οικονομικά ανάσα στους δημότες.

Με την προμήθεια ηλεκτρικών και κοινών ποδηλάτων και τη λειτουργία τους μέσω ηλεκτρονικού συστήματος δίνεται στους πολίτες η ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ή κοινό ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντας το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης τα οποία θα είναι συγκεκριμένα προκειμένου να είναι εύκολη η λειτουργία και η συντήρησή τους.

Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG V-Α ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ 2014-2020 του άξονα Προτεραιότητας 2 «Βιώσιμη Κλιματική Προσαρμογή διασυνοριακής προσαρμογής».

Ο κύριος στόχος του έργου είναι η βελτίωση των οικοσυστημάτων της διασυνοριακής περιοχής μέσω ενός κοινού μηχανισμού για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη και την υιοθέτηση διασυνοριακών πράσινων πρωτοβουλιών που σχετίζονται με αυτό.

Προηγούμενο άρθροPower Pass: Προ των πυλών η εξόφληση και για τους “τελευταίους” δικαιούχους – Ποιοι και γιατί έμειναν εκτός
Επόμενο άρθροΈκθεση Ζωγραφικής της Θώμης Βασιλείου Λασκαρίδου