Καλή χαρακτήρισε την Κατάσταση στον Νομό Καβάλας σε ό,τι αφορά την πανδημία η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Αντωνίου. Παρ` όλα αυτά συνέστησε προσοχή και τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Παράλληλα συνέστησε σε όλους τον εμβολιασμό.

Αρχικά “Τα πράγματα στο Ν. Καβάλας δείχνουν ότι είναι αρκετά καλά παρόλα αυτά η επίδειξη ευθύνης είναι απαραίτητη ακόμη και από τους πολίτες και από την πολιτεία.

Οφείλουμε όλοι να είμαστε πάρα πολύ σοβαροί τώρα που ανοίγουν τα Λύκεια, τα Καταστήματα και σε λίγο καιρό και η εστίαση. Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και δεν πρέπει να ξεχνούμε να τηρούμε τα μέτρα απαρέγκλιτα.

Φορώντας την σωστή μάσκα σωστά πάμε δυνατά ενώ σε κλειστούς χώρους συστήνουμε τη διπλή μάσκα!

Η πανδημία δεν τελείωσε. Μπορεί να είμαστε εδώ καλά αλλά μπορεί και από την μια στιγμή στην άλλη να αλλάξουν τα δεδομένα. Και οφείλουμε να είμαστε το ίσιο συνεπείς”.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

Μάλιστα τόνισε ότι οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά και “έχουμε χώρους για τους εμβολιασμούς σε όλη την Περιφερειακή μας Ενότητα. Δεν φοβόμαστε το εμβόλιο .

Ακόμη και το εμβόλιο της Άστρα όντως μπορεί να προκαλεί θρομβώσεις αλλά είναι πολύ μικρό το ποσοστό του. Και φυσικά ελάχιστοι είναι οι θάνατοι που παρατηρήθηκαν από αυτό.

Κάθε θεραπευτική προσέγγιση και κάθε φάρμακο, κάθε εμβόλιο δυστυχώς έχει και παρενέργειες. Αλλά τα οφέλη είναι πολύ περισσότερα από τους κινδύνους. Οπότε προτρέπουμε τους πολίτες να εμβολιασθούν γιατί μόνο έτσι θα καταφέρουμε να χτίσουμε ένα τοίχος ανοσίας που θα μας προστατέψει από τον ιό.

Όσο για το κύμα αμφισβήτησης θα πω ότι όσοι φοβούνται έχουν απόλυτο δίκιο. Αλλά με αυτό δεν θα κερδίσουμε τίποτε. Όλοι οι έγκριτοι επιστήμονες υποστηρίζουν την συνέχιση των εμβολιασμών. Αν δεν εμπιστευτούμε αυτή την στιγμή την επιστήμη θα χάσουμε το παιχνίδι.

Πρέπει να εμβολιαστούμε. Όταν εμβολιαστήκαμε εμείς οι γιατροί με το εμβόλιο της Φάιζερ το εμπιστευθήκαμε αφού είχε εγκριθεί από τους οργανισμούς. Όλα άλλωστε τα εμβόλια που έχουν κυκλοφορήσει έχουν εγκριθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αλλά και από τον Εθνικό μας και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Πρέπει να εμπιστευτούμε τα εμβόλια που έχουν σώσει εκατομμύρια ζωές, παιδιά και ενήλικες και αυτά τα εμβόλια τα εμπιστευόμαστε και συνεχίζουμε”. Συνέχισε σημειώνοντας ότι πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και ο ένας να παροτρύνει τον άλλο στην τήρηση των μέτρων. «Πάμε πολύ καλά ως χώρα και μπορούμε να πάμε καλύτερα αν προσέχουμε περισσότερο μέχρι να έρθει και το καλοκαίρι που θα είναι όλα πιο εύκολα αφού θα έχουμε και ένα καλό ποσοστό εμβολιασμένων» σημείωσε καταληκτικά.

Προηγούμενο άρθρο«Κωδικός» άνοιγμα λυκείων: Πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές
Επόμενο άρθροΤμήμα Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο υποσχέθηκε ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος